Noua Dacia Duster, confirmată oficial: cum vrea să facă valuri gigantul de la Mioveni

Gabriel Peneș 29.06.2023, 13:32
Noua Dacia Duster, confirmată oficial: cum vrea să facă valuri gigantul de la Mioveni

Fabrica de la Mioveni vrea să dea o nouă lovitură odată cu lansarea noului model Dacia Duster. Nu trebuie uitat că, anul trecut, Duster s-a clasat pe locul 2 în topul celor mai bine vândute mașini din Europa. Producția de serie va începe anul viitor, iar dotările autovehiculului vor fi spectaculoase.

Noua Dacia Duster, confirmată oficial

Dacia Duster se reinventează, după ce, anul trecut, a fost a doua cea mai bine vândută mașină din Europa. Aproximativ 197.000 de bucăți au ajuns pe străzile țărilor continentului, nu doar în România, un plus de 5% față de 2021.

Acum, fabrica de la Mioveni va lansa cea de-a treia generație a modelului Dacia Duster la finalul acestui an, după cum au dezvăluit reprezentanți din cadrul uzinei Dacia de la Mioveni pentru Adevărul.

Aceleași surse au confirmat că noul Duster va fi lansat oficial în decembrie și că va intra în producția de serie la începutul anului viitor. În ceea ce privește dotările, noul Duster va fi la superlativ, având cele mai spectaculoase și numeroase dotări văzute până acum la un model Dacia.

„O parte dintre dotările de vârf pe noul Duster se regăsesc pe modelul Megane. Modelul va avea numeroși senzori și multe sisteme de asistență, camere video față-spate și inclusiv volan încălzit”, a declarat un oficial din interiorul uzinei Dacia din Mioveni, conform sursei citate.

Noua Dacia Duster, confirmată oficial: cum vrea să facă valuri gigantul de la Mioveni
Noul model de Dacia Duster va fi lansat la finalul acestui an

Gigantul de la Mioveni vrea să facă valuri

Noul Duster își va păstra în mare măsură dimensiunea totală actuală cu câteva ajustări minore ici și colo, lăsând spațiu deasupra pentru SUV-ul familiei Bigster cu șapte locuri, după cum se poate observa cu fotografiile surprinse cu prototipul modelului, ce pot fi văzute AICI.

Silueta sa arată asemănătoare cu modelul actual, dar luneta din spate este vizibil mai mare, lăsând capacitatea maximă de transport de marfă altor mașini din gama Dacia.

Noua generație Dacia Duster va fi dezvoltată pe platforma CMF-B a Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi. Este vorba de aceeași platformă pe care sunt dezvoltate modelele Renault Captur, Renault Clio ori Mitsubishi ASX. Platforma CMF-B este extrem de competitivă și flexibilă.

În plus, această platformă a reprezentat un element important în strategia industrială a mărcii Dacia pentru că a asigurat dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri.

Este important de precizat că pe această platformă pot fi produse vehicule cu diferite tipuri de caroserie, precum: sedan, hatch și SUV din segmentele B și C, cu tracțiune 4×2 sau 4×4, și echipate cu motorizări termice sau hibride.

De la lansarea primei generații a modelului, în 2010, Dacia Duster a depășit pragul de 2 milioane de vehicule comercializate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....