Note finale Bacalaureat 2019 toamnă. Edu.ro a afișat notele după contestații

Stefan Daniel 06.09.2019, 17:21
Note finale Bacalaureat 2019 toamnă. Edu.ro a afișat notele după contestații

Note finale Bacalaureat 2019 toamnă. Pe edu.ro au fost afișate rezultatele finale, după contestații, la BAC, sesiunea de toamnă. Notele au fost afișate cu o zi mai devreme decât data la care fusese planificat inițial. Inițial, s-a anunțat că notele finale vor fi afișate sâmbătă, 7 septembrie, dar au fost publicate de vineri, în jurul orei 16:45. Dacă te numeir printre cei care au dat încă o dată BAC-ul în sesiunea august-septembrie, atunci vei vrea să afli ce notă ai luat.

Note finale Bacalaureat 2019 toamnă: agonia elevilor a luat sfârșit…sau nu?

În cazul în care nu ești la curent cu faptul că notele s-au afișat mai devreme cu o zi, dă o fugă până la centrul de examinare sau aruncă mai bine o privire pe catalogul virtual pus la dispoziție de Ministerul Educației.

Vezi aici rezultatele finale la BAC, după contestații

La a doua sesiune de BAC, august – septembrie, s-au înscris 43.500 de candidaţi. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Note finale Bacalaureat 2019 toamnă: cum se fac contestațiile și care este capcana lor

Ai dreptul să depui cerere de contestație și la a doua sesiune de Bacalaureat, iar procedura este aceeași ca la prima sesiune. Dacă ți se pare că ai fi meritat o notă mai mare, în cursul zilei de azi, până la ora 16:00, trebuie să depui cererea de contestație. Dar te avertizez că, la fel de bine, se poate ca, în urma reexaminării lucrării, să iei chiar o notă mai mică. Nota finală este cea dată după contestație.

Cererile de contestații se înregistrează la centrul de examen, de către președintele comisiei, alături de unul dintre vicepreședinți sau un alt membru al comisiei din centru de examen.

După ce sunt centralizate cererile prin care se contestă notele obținute la evaluarea inițială, lucrările se secretizează. Urmează ca lucrările să fie corectate din nou, în termenul stabilit de Ministerul Educației. După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial.

De asemenea, doar în situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.

Bacalaureat 2019: care a fost rata de promovabilitate la sesiunea din toamnă

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat 2019 se situează la 30,8%, în creștere cu 3,9% față de sesiunea de toamnă a anului trecut (26,9%).

Din totalul absolvenților care au promovat (10.718), 8.049 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 2.669 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de success pentru promoția curentă (2018-2019) este de 34,2%, superioară cu peste 1%, comparativ cu sesiunea a II-a a anului trecut (33,1%). În cazul promoțiilor anterioare, procentul candidaților promovați este de 23,7%.

Urmăriți Impact.ro și pe