Noi restricţii în Bucureşti. Rata de infectare a trecut de 4 la mie

Ioana Bucur, Ioana Constantin 26.09.2021, 17:49
Noi restricţii în Bucureşti. Rata de infectare a trecut de 4 la mie

În contextul în care rata de infectare, în Capitală, a depășit pragul de 4 la mia de locuitori, și pare să fie în continuă creștere, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a anunțat noi restricții în București, în urma ședinței de duminică, 26 septembrie.

CMBSU anunță noi restricții în București

La finalul ședinteți de duminică, 26 septembrie, a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, organizată în contextul în care rata de infectare în Capitală a depășit pragul de 4 la mia de locuitori, au fost anunțate noi restricții în București. Măsurile vor intra în vigoare în noaptea de duminică spre luni.

Începând din această noapte, de la ora 00:00, masca devine obligatorie în toate spațiile deschise aglomerate, sălile de fitness vor funcționa doar la capacitate de 50%, accesul fiind permis doar persoanelor vaccinate, testate și care au trecut prin boală.

Restricțiile și măsurile anunțate duminică:

  • În spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, potrivit unui comunicat al Prefecturii București.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Noi restricţii în Bucureşti. Rata de infectare a trecut de 4 la mie
Inquam Photos / Octav Ganea

Ce se întâmplă cu STB și Metrorex

  • STB SA va monitoriza permanent gradul de încărcare a mijloacelor de transport pe care le deservește, în scopul diminuării aglomerației din vehicule și stații, mai ales la orele de vârf. În autobuze și troleibuze, accesul pasagerilor se va efectua prin ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși. În tramvaie, accesul pasagerilor se va efectua prin ușa din mijloc, iar coborârea pe celelalte uși.
  • STB SA va informa călătorii cu privire la obligativitatea purtării corecte a măștii de protecție și a evitării consumului de produse alimentare în mijloacele de transport în comun, prin mijloace audio-video și prin afișare în mijloacele de transport în comun.
  • Metrorex SA va informa și îndruma publicul călător prin instalațiile de sonorizare despre situațiile de aglomerare apărute și îl va informa asupra obligativității de a păstra distanțarea fizică și de a purta corect masca de protecție.

Acestea intră în vigoare din noaptea de duminică spre luni, începând cu ora 00:00, și vor fi valabile timp de 14 zile. În plus, ținându-se cont de evoluția situației epidemiologice, Prefectura Capitalei precizează că ar putea fi instituite măsuri suplimentare.

Urmăriți Impact.ro și pe