Noi imagini din satelit arată desfășurări militare ale Rusiei în apropierea Ucrainei. Moscova a trimis trupe și în Crimeea

Beatrice Dumitru 11.02.2022, 12:45
Noi imagini din satelit arată desfășurări militare ale Rusiei în apropierea Ucrainei. Moscova a trimis trupe și în Crimeea

Noi imagini din satelit publicate de o companie din SUA arată desfășurări militare ruse în mai multe locații din apropierea Ucrainei, sugerând că Moscova continuă să își consolidează forțele militare, pe fondul unui val de discuții diplomatice menită să detensioneze criza. Rusia a desfășurat multe trupe și în Crimeea, pe care a anexat-o în 2014.

Noi desfășurări de trupe ale Rusiei

Rusia efectuează exerciții militare comune în Belarus, precum și exerciții navale în Marea Neagră, ca parte a activității militare în apropierea Ucrainei, ceea ce a făcut Occidentul să spună că pregătește  o invazie asupra foste republici sovietice, deși Moscova neagă orice plan de atac.

Maxar Technologies, cu sediul în SUA, care urmărește acumularea forțelor ruse de mai multe săptămâni, a declarat că imaginile surprinse miercuri și joi au arătat noi desfășurari semnificative în mai multe zone din Crimeea, vestul Rusiei și Belarus.

 Noi imagini din satelit arată desfășurări militare ale Rusiei în apropierea Ucrainei. Moscova a trimis trupe și în Crimeea
Rusia ar putea invada Ucraina.

În Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014, compania a declarat că a identificat o nouă desfășurare mare de trupe și echipamente pe aerodromul Oktiabrskoie, la nord de orașul Simferopol, inclusiv 550 de corturi și sute de vehicule, relatează Reuters.

Rusia nu a dezvăluit câte trupe a desfășurat

Noi trupe și echipamente au sosit, de asemenea, în apropiere de Novoozernoie din Crimeea, indicând o nouă desfășurare în apropierea orașului Slavne, pe coasta de nord-vest a peninsulei. În Belarus, locul pentru exercițiile comune majore, compania americană a identificat o nouă desfășurare de trupe, vehicule militare și elicoptere pe aerodromul Ziabrovka de lângă Gomel, la mai puțin de 25 km de granița cu Ucraina.

Într-o declarație trimisă prin e-mail joi seara, se afirmă că multe trupe și forțe au sosit recent în zona de antrenament Kursk din vestul Rusiei, la aproximativ 110 km la est de granița cu Ucraina.

Rusia nu a dezvăluit câte trupe a desfășurat și spune că are dreptul de a muta forțele pe teritoriul său după cum crede de cuviință și insistă că nu reprezintă o amenințare externă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...