Noi detalii din dosarul Elenei Udrea ies la iveală. Anunțul făcut de avocata fostului ministru: „Este inexplicabil”

Ana Anitoiu 15.06.2022, 09:46
Noi detalii din dosarul Elenei Udrea ies la iveală. Anunțul făcut de avocata fostului ministru: „Este inexplicabil”

Avocata Elenei Udrea a făcut un anunț referitor la un demers al fostului ministru al Turismului și Dezvoltării Regionale ce a stârnit o reacție din partea procurorului general al României, Gabriela Scutea. Au ieșit la iveală noi detalii din dosarul „Gala Bute”, în care fosta „blondă de la Cotroceni” a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare cu executare.

Ce anunț a făcut avocata Elenei Udrea

Mai exact, Elena Udrea este revoltată în urma deciziei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de a-i respinge contestația în anulare din dosarul „Gala Bute”. Fostul ministru al Turismului susține că această hotărâre a dus la arestarea ei.

Elena Udrea a cerut CSM să verifice dacă în dimineața zilei de 7 aprilie 2022, cea în care i-a fost respinsă cererea, cel puțin un judecător a fost chemat la Parchetul General și amenințat cu închisoarea de cineva din conducerea instituției, în cazul în care se va pronunța pentru admiterea contestației.

Noi detalii din dosarul Elenei Udrea ies la iveala. Anuntul facut de avocata ei
Elena Udrea. Foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

„Doamna Udrea nu a acuzat în mod direct, ci a solicitat Inspecției Judiciare să facă verificări prin raportare la informațiile pe care le deținea. Pe data de 29 mai 2022 s-a depus o plângere împotriva celor patru judecători care au avut o opinie de respingere a contestației în anulare. Știți că unul dintre cei cinci a formulat o opinie separată de admitere a acesteia.

Iar plângerea se referea la săvârșirea bazei disciplinare de nerespectare a deciziilor CCR. Urmează ca Inspecția Judiciară să verifice acete informații și se va pronunța în consecință. De aceea nici nu au fost prezentate public numele persoanelor menționate în completarea plângerii, pentru că doamna Udrea nu vrea să afecteze reputația sau viața personală a acestor magistrați. (…)

Dacă informațiile se verifică, atunci s-a întâmplat un lucru extrem de grav în data de 7 aprilie 2022 și nu se putea trece cu vederea acest lucru. Pentru că este inexplicabil pentru mine, ca și pentru alți practicieni ai dreptului, cum de nu a fost respectată decizia CCR în cazul doamnei Udrea”, a spus avocata Elenei Udrea, Silvia Uscov, la Antena 3.

Procurorul general al României, reacție la afirmațiile Elenei Udrea

Procurorul general al României a declarat anterior că afirmațiile fostului ministru nu sunt adevărate și că acestea nu caracterizează activitatea Parchetului General. Gabriela Scutea a precizat că speră ca Elena Udrea, care urmează să fie extrădată, să fi indicat în sesizarea către CSM cine ar fi judecătorul vizat, astfel încât să se raporteze responsabil când spune astfel de lucruri.

Gabriela Scutea a adăugat că în perioada respectivă se desfășura procesul de transfer al dosarelor fostei Secții de Investigare a Infracțiunilor din Justiție către Secția de Urmărire Penală și Criminalistică și celelalte parchete și exista doar un cadru provizoriu pentru anchete cu magistrați.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...