Noapte cu lupte grele în Harkov. Rusia a trimis parașutiștii. Trupele ruse au intrat în orașul Herson

Beatrice Dumitru 02.03.2022, 08:38
Noapte cu lupte grele în Harkov. Rusia a trimis parașutiștii. Trupele ruse au intrat în orașul Herson

Ucraina rezistă eroic după șase zile de război. A șaptea zi vine cu lupte grele, cu trupele ruse care au înaintat spre cele două mari orașe, Kiev și Harkov. În cealaltă parte a lumii, președintele american Joe Biden a vorbit despre situația din Ucraina. În această noapte, atacuri masive au avut loc în Harkov, în timp ce orașul Herson a căzut în mâna rușilor.

Lupte grele în Harkov

Armata ucraineană a declarat că parașutiștii ruși au aterizat în al doilea oraș ca mărime al țării, Harkov, în jurul orei trei dimineața și au intensificat atacurile. Mai multe informații apar despre bătălia dintre soldații Ucrainei și parașutiștii ruși, la un spital militar.

Șeful poliției din regiunea Harkiv, Volodimir Timoșko, a declarat că nicio trupă ucraineană nu a fost ucisă în luptă, după ce cu o zi înainte zeci de civili, printe care și copii au murit în urma bomardamentelor.

Noapte cu lupte grele în Harkov. Rusia a trimis parașutiștii. Trupele ruse au intrat în orașul Herson
Harkov, asaltat de trupele ruse.

În prezent, situația din apropierea spitalului este sub control, securitatea a fost întărită. Luptele sunt în curs între invadatori şi ucraineni”, a spus el, potrivit presei ucrainene, citată de BBC.

Orașul Harkov cu 1,4 milioane de locuitori, aflat în apropiere de granița cu Rusia, a fost încercuit încă de ieri, când Piața Libertății a fost atacată cu două rachete de croazieră, însă Rusia a bombardat case, spitale si scoli. Forțele ruse se îndreaptă spre capitala Kiev, ținta principală a acestui război.

Trupele ruse au capturat gara și portul din Herson

Potrivit celor mai recente informații, se pare că trupele ruse au cucerit orașul Herson, din sudul țării, iar rapoartele locale spun că armata rusă se află pe străzi. Primarul orașului Igor Kolikhaiev a declarat la radioul local că forțele din Rusia au capturat gara și portul orașului marți seară, potrivit BBC Russian.

Luptele au loc acum, iar ocuparea orașului nostru este în curs”, a declarat primarul.

Acesta a spus că mulți oameni au murit, inclusiv soldați și civili ucraineni, iar oficialii guvernamentali încearcă acum să se asigure că oamenii pot pleca sau pot ajunge la adăposturi. Herson, care are o populație de aproape 300.000 de locuitori, este situat între Mikolaiv și New Kakhovka.

Cele mai puternice progrese militare ale Rusiei de până acum s-au înregistrat în sud, unde forțele sale din Crimeea vizează mai multe orașe ucrainene, inclusiv Odesa și Mikolaiv. Oficialii de aici au declarat în că orașul este încă în mâinile ucrainenilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...