VIDEO

Noapte agitată în Cupele Europene. Răzvan Lucescu, eliminat de Marseille, Xavi, șocat de „învazia germană”, iar fanii lui Lyon au vrut să intre pe gazon

Sorin Barbu 15.04.2022, 10:18
Noapte agitată în Cupele Europene. Răzvan Lucescu, eliminat de Marseille, Xavi, șocat de „învazia germană”, iar fanii lui Lyon au vrut să intre pe gazon

A fost o nouă noapte agitată în Europa. S-au aflat echipele care s-au calificat în semifinalele Europa League și Conference League. Cea mai mare surpriză a fost eliminarea formației FC Barcelona, care a pierdut pe propriul teren în fața celor de Eintracht Frankfurt. Și Răzvan Lucescu a spus „adio” acestui sezon european.

Supriză în cupele europene. FC Barcelona și Lyon au pierdut calificarea pe propriul teren

A fost o nebunie de meci la Barcelona. Trupa lui Xavi era marea favorită după egalul obținut în deplasare. Eintracht Frankfurt le-a oferit catalanilor o lecție de fotbal și a condus cu 3-0 după dubla lui Kostic și golul fabulos marcat de Borre, dedicat lui Fredy Rincon, fostul internațional decedat în urma unui accident de mașină.

Gazdele au încercat să revină pe final, dar era prea târziu. Busquets a marcat în 90+1, iar Depay a stabilit scorul final, din penalty, în minutul 90+11. O mare surpriză a fost prezența în tribune a peste 20.000 ai formație vizitatoare, o adevărată „invazie” după cum a descris-o Marca.

Oficialii Barcelonei au dat nemților 5.000 de bilete, dar jurnaliștii spanioli au aflat că mulți fani spanioli au acceptat să-și vândă biletele. Așa s-a ajuns ca un sfert din stadion să fie ocupat de susținătorii formației germane, în condițiile în care 10.000 de fani au rămas la porți.

„Ceea ce s-a întâmplat a fost o rușine. Nu se poate repeta. Avem o bună parte din informații și avem nevoie de timp să le procesăm și vom lua măsuri. Ce s-a întâmplat este scandalos și rușinos”, a afirmat președintele lui FC Barcelona, Joan Laporta, pentru Mundo Deportivo.

„Faptul că au fost atât de mulți suporteri germani? E evident că acest mediu nu ne-a ajutat deloc. A părut că suntem la o finală. Ne așteptam să vedem 80.000 de fani calatani”, a răbufnit și antrenorul Xavi.

A fost scandal și în Franța. Fanii lui Lyon aveau deja pregătită șampania pentru calificarea în semifinale, după 1-1 în tur pe terenul lui West Ham United. Trupa franceză a jucat însă foarte slab și oaspeții au stablit scorul final încă din minutul 48: 0-3. Susținătorii lui Lyon s-au enervat și au încercat să intre pe teren, dar au fost opriți de poliție.

„Totul va rămâne ca un zgomot de fundal într-una dintre cele mai importante seri din istoria lui West Ham”, a fost reacția jurnaliștilor britanici de la Mirror.

Toate rezultatele din sferturile Europa League:

Atalanta – Leipzig 0-2 (1-1)
Barcelona – Frankurt 2-3 (0-2)
Lyon – West Ham 0-3 (1-4)
Rangers – Braga 3-1 după prelungiri (2-0)

Semifinalele Europa League:

RB Leipzig – Rangers (28 aprilie / 5 mai)
West Ham – Eintracht Frankfurt (28 aprilie / 5 mai)

Finala se va disputa la data de 18 mai, pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan din Sevilla.

Rezultatele din Conference League:

PSV – Leicester 1-2 (0-0)

AS Roma – Bodo/Glimt 4-0 (1-2)

PAOK – Marseille 0-1 (1-2)

Slavia – Feyenoord 1-3 (3-3)

Semifinalele Conference League:

Leicester – AS Roma (28 aprilie / 5 mai)
Feyenoord – Marseille (28 aprilie / 5 mai)

Finala se va disputa la data de 25 mai 2022, pe Arena Kombetare din Tirana.

Urmăriți Impact.ro și pe