Ninsori ca în lunile de iarnă, în luna mai. Drumarii au ieșit cu utilajele pe șosele

Diana Radu 07.05.2020, 13:12
Ninsori ca în lunile de iarnă, în luna mai. Drumarii au ieșit cu utilajele pe șosele

În județul Brașov a nins atât de abundent peste noapte, încât dimineața drumarii au fost nevoiți să scoată utilajele pentru a dezăpezi șoselele și pentru a împrăștia antiderapant. De asemenea, meteorologii au emis și o avertizare meteorologică valabilă pentru mai multe orașe.

ANM a emis cod portocaliu. Ce orașe sunt vizate?

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) avertizează că în masivele sudice va fi cod portocaliu de viscol, iar în mare parte din țară va fi cod galben de vânt intens. În Brașov codul portocaliu de viscol este în vigoare până joi la ora 21:00. Printre orașele în care s-au instalant ninsorile se mai numără și Sibiu și Miercurea Ciuc.

anm, brasov, zapada, cod portocaliu
ANM a emis cod portocaliu. Ce orașe sunt vizate?

Astăzi, 7 mai, vremea va fi rece în mare parte a țării, iar temperaturile nu vor depăși 20 de grade Celsius în regiunile sudice și vestice. De asemenea, își vor face apariția și ploile în centrul, esult, sud-estul teritoriului, dar și izolat în rest. La munte vor continua ninsorile și lapovița iar vântul va sufla cu rafale de peste 70 km/h.

Pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură stratul de zăpadă va fi viscolit de rafalele de vânt ce vor mătura tot în calea lor cu o viteză de 140 km/h. Vântul se va intensifica și în Maramureș, Transilvania, Oltenia, vestul Munteniei, precum și în centrul și nordul Moldovei, cu rafale  în jur de 50 km/h. În restul teritoriului, vântul va sufla cu rafale de 40 km/h.

Și bucureștenii vor avea parte de vreme rece, cu temepraturi ce nu vor trece de pragul de 19 grade Celsius în zona centrală. Meteorologii au anunțat și ploi slabe. Vântul va sufla cu 40 km/h, iar presiunea atmosferică va fi în creștere. Însă, începând de mâine vremea se va încălzi treptat, ploile se vor rări, iar temperaturile vor crește aproape de cele specifice unei zile de vară.

Urmăriți Impact.ro și pe