Ninsoare în România, la începutul lunii iunie. Drumarii curăță drumul blocat de zăpadă

Ana Ionescu 01.06.2021, 12:48

Vara se lasă așteptată. Plouă în aproape toată ţara, iar în zonele montane ninge, chiar dacă suntem la început de iunie. Drumarii curăţă drumul blocat de zăpadă.

Unde ninge ca în poveşti la începutul lunii iunie

Vremea continuă să fie capricioasă, chiar și la început de iunie. Pe Transalpina, șoseaua aflată la cea mai mare înălțime din România, ninge ca în poveşti. Circulația a fost închisă, iar drumarii încearcă să curețe drumul. În acest moment, circulația este închisă între Rânca și Obârșia Lotrului. Autoritățile spun că șoseaua ar putea fi redeschisă la sfârșitul acestei luni. Stratul de zăpadă este unul uriaș, în unele zone ajungând chiar și la patru metri.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova au publicat pe pagina de Facebook imagini surprinzătoare și au anunțat că drumul este blocat și se lucrează pentru a face posibilă redeschiderea traficului.

“Chiar dacă pe Transalpina, la peste 1900 de metri altitudine, ploaia s-a transformat în ninsoare, lucrările de deszăpezire continuă”, au scris reprezentanții DRDP Craiova pe Facebook.

Ninsoare in Romania, la inceputul lunii iunie. Drumarii curata drumul blocat de zapada4
Ninsoare in Romania, la inceputul lunii iunie. Drumarii curata drumul blocat de zapada

Transalpina nu este singura zonă afectată de nămeți

În acest moment, se execută lucrări în zona Transalpina. Drumarii deszăpezesc și repară semnalizarea rutieră pentru a se putea relua traficul. Transalpina nu este singura zonă afectată de nămeți. Și în Apuseni zăpada s-a prăbușit la cota 1.655.

“În perioada următoare, imediat ce vremea va permite, vor începe lucrările de refacere a parapetelui afectat de avalanșele din timpul iernii, avalanșe care au antrenat pietre de mari dimensiuni pe partea carosabilă”, au mai adăugat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Transalpina, cea mai înaltă șosea din România

Transalpina este cea mai înaltă şosea din România şi face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba, străbătând patru județe: Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba. În această zonă sunt adesea probleme cu traficul, în special în timpul iernii, iar riscul de a circula este foarte mare. Tocmai din acest motiv, Transalpina este deschisă traficului doar o scurtă perioadă din an.