Nicuşor Dan va scoate la licitaţie un acord-cadru pentru întreţinerea parcurilor: „Era o necesitate”

Elena Avramescu 18.11.2021, 15:41
Nicuşor Dan va scoate la licitaţie un acord-cadru pentru întreţinerea parcurilor: „Era o necesitate”

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat că Primăria Municipiului Bucureşti urmează să scoată la licitaţie un acord-cadru pentru întreţinerea parcurilor.

Nicuşor Dan va scoate la licitaţie un acord-cadru pentru întreţinerea parcurilor

Edilul a notat că în Consiliul General al Capitalei urmează să se ia o decizie cu privire la eventuala extindere sau restructurare a Administrației Parcurilor (ALPAB).

Tot la sediul Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, în cadrul unei declarații de presă, a mai spus că Administraţia Străzilor a scos la licitaţie un acord cadru pentru reparaţii de drumuri, iar până la finalizarea procedurilor este posibilă alocarea unui „procent foarte mic” din lucrări către firmele selectate.

În ceea ce priveşte parcurile, vrem să facem tot un acord cadru, exact cum au făcut cei de la Administraţia Străzilor. Acordul cadru îţi permite să apelezi la nişte firme pe care le ai deja selectate şi să nu mai trebuiască să aştepţi câteva luni ca să faci procedura de achiziţie. Şi lasă deschise ambele posibilităţi, urmând ca CGMB să decidă dacă extindem sau restructurăm ALPAB. Documentaţia pentru achiziţia pe parcuri este în lucru şi este o chestiune de una-două săptămâni, până va fi pusă şi ea pe SEAP.

Nicusor Dan va scoate la licitatie un acord-cadru pentru intretinerea parcurilor
Parcul Cismigiu

Este vorba de o licitaţie, o achiziţie pe care a făcut-o Administraţia Străzilor. E perfect legal să împarţi contractul în mai multe loturi. E vorba de un contract cu valoare mare pe ce înseamnă întreţinere de drumuri – e vorba de o achiziţie pe acord cadru – şi până în momentul în care procedurile se vor finaliza, pe aşa numitul mecanism de negociere fără publicare, se pot aloca lucrări într-un procent foarte mic din suma totală.

Era o necesitate. Nu existau acorduri cadru, nu exista capacitate administrativă a Administraţiei Străzilor să facă ei înşişi atât întreţinerea, cât şi semnalizarea rutieră. S-a demarat achiziţia publică pe acordul cadru. În momentul în care acordul cadru se va finaliza, firmele selectate vor presta acele lucrări. Până în acel moment, într-un procent foarte mic, este posibil, conform legii, să faci negociere fără publicare, ca să îţi rezolvi problemele urgente, a declarat Nicușor Dan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...