Nicușor Dan, supărat după ce ANPC a blocat peste 80 de mijloace de transport. A identificat „noua bâtă a PSD”

Mihnea Tălău 09.05.2022, 17:23
Nicușor Dan, supărat după ce ANPC a blocat peste 80 de mijloace de transport. A identificat „noua bâtă a PSD”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a lansat un nou atac la adresa PSD și a fostului edil Gabriela Firea. El consideră că „ANPC e noua bâtă a PSD în București”, după ce inspectorii de la Protecția Consumatorilor au controlat luni 765 de mijloace de transport în comun ale Societății de Transport București (STB) și au oprit, în urma neregulilor descoperite, peste 80 să mai iasă pe traseu și să fie scoase din uz.

Nicușor Dan a identificat noua bâtă a PSD

El consideră că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) „a devenit acum extrem de brutală, la ordin politic” și amenință cu închiderea de spitale și cu scoaterea din circulație mai multe troleibuze și tramvaie.

„ANPC e noua bâtă a PSD în București.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor încearcă în zilele acestea ceea ce n-a reușit sindicatul politic acum câteva luni, să blocheze definitiv transportul în comun din Capitală. ANPC a devenit acum extrem de brutală, la ordin politic, și asta se vede cu ochiul liber: închide locuri de joacă în parcuri, amenință cu închiderea de spitale și pune în dificultate transportul public prin scoaterea din circulație a mai multor troleibuze și tramvaie (anunț făcut chiar azi)”, a scris pe pagina sa de Facebook, Nicușor Dan.

ANPC a dat ordin să se oprească. Serviciul folosit de zeci de mii de români zilnic punea în pericol sănătatea oamenilor

Gabriela Firea vinovată de toate relele Bucureștiului

Primarul general nu a uitat-o nici pe Gabriela Firea despre care spune că în mandatul său, multe dintre problemele bucureștenilor s-au adâncit.

„E adevărat: nu e totul perfect în București, sunt probleme nerezolvate de 30 de ani și unele adâncite de regimul Firea, timp de patru ani. Dar serviciile publice nu pot fi blocate doar pentru că nu sunt oferite la standarde de excelență. Nu punem lacătul pe București, doar pentru că vrea PSD să se răzbune pe cei care nu i-au votat. Mi-aș dori să existe suficienți bani la primărie ca să avem cele mai noi dotări pentru toată gama de servicii furnizate, dar asta nu e posibil deocamdată”, și-a continuat el tirada.

În plus, Nicușor Dan se întreabă dacă ANPC nu va opri și furnizarea apei calde, întrucât sunt avarii pe rețea. Numai că aici se naște fireasca întrebare. Care apă caldă, că bieții bucureșteni nu prea au, des, parte de un asemenea „răsfăț”.

În final, primarul general s-a arătat curios dacă PSD va fi la fel de intransigent și în cazul primăriilor sectoarelor 3, 4 sau 5, în fotoliile cărora se lăfăie oamenii celor trei trandafiri.

Ce mai urmează să mai facă ANPC? Să oprească furnizarea apei calde, pentru că sunt avarii pe rețea? Asta vor Gabriela Firea și prietenii ei de la ANPC? Probabil că bucureștenii se pot aștepta și la așa ceva de la subordonații plini de zel ai „Doamnei”. Sunt curios dacă sunt tot atât de „necruțători” cu primăriile sectoarelor 3, 4 sau 5” a conchis edilul Capitalei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...