Nicușor Dan s-a plimbat cu primul tren metropolitan al Capitalei: „Una dintre soluțiile importante pentru rezolvarea traficului în București” Video

Cătălina Burghelea 18.02.2022, 08:08
Nicușor Dan s-a plimbat cu primul tren metropolitan al Capitalei: „Una dintre soluțiile importante pentru rezolvarea traficului în București” Video

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a dat o „tură” cu trenul pe patru rute feroviare din jurul orașului, cele care urmează să facă parte din infrastructura viitorului tren metropolitan al Bucureștiului. Edilul consideră că noul tren reprezintă una dintre soluțiile importante pentru rezolvarea traficului infernal.

Edilul Capitalei a călătorit cu trenul pe patru rute feroviare din jurul orașului

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat, într-o postare live pe Facebook, că a făcut o călătorie de probă cu trenul pe patru rute feroviare din jurul orașului. Vagoanele urmează să facă parte din infrastructura primului tren metropolitan București-Ilfov.

„De azi a devenit operațională integrarea tarifară a trenului de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni cu transportul public de suprafață și de subteran din București. Cu această ocazie, am făcut o călătorie cu trenul de probă pe 4 rute feroviare din jurul Capitalei, care vor face parte din infrastructura viitorului tren metropolitan”, a scris edilul pe rețeaua socială.

Ce spune Nicușor Dan despre primul tren metropolitan București

Pentru funcționarea viitorului tren metropolitan București, va fi folosită, în primă fază, infrastructura de cale ferată care există în jurul Capitalei, urmând ca modernizările necesare să fie făcute cu ajutorul Ministerului Transporturilor. Ulterior, PMB va investi, în colaborare cu autoritățile centrale, în achiziția de trenuri și în construirea de noi segmente și stații de cale ferată, a punctat primarul Capitalei.

„Pentru funcționarea trenului metropolitan, vom folosi în prima etapă infrastructura de cale ferată care există în jurul Capitalei, iar cu ajutorul Ministerului Transporturilor ne propunem să facem modernizările necesare și conectarea la celelalte mijloace de transport public.

Ulterior, tot în colaborare cu autoritățile centrale, ne dorim să investim în achiziția de trenuri, în construirea de noi segmente și stații de cale ferată, pentru a extinde traseele pe care va funcționa trenul metropolitan”, a explicat Nicușor Dan.

Soluție pentru traficul infernal din Capitală

În continuarea, edilul Capitalei a dezvăluit de ce susține acest proiect.

„Susțin acest proiect pentru că e una dintre soluțiile importante pentru rezolvarea problemei traficului în București”, a afirmat Nicușor Dan.

„Metroul de suprafaţă” va începe să circule în 2024

Trenul Metropolitan Bucureşti va începe să circule în 2024, ca un proiect pilot şi cu garnituri vechi din actualul parc de material rulant de la CFR Călători, deoarece încă nu sunt semnate contractele de achiziţie a noilor trenuri, a anunţat, în septembrie anul trecut, Ştefan Roşeanu, coordonatorul proiectului, consilier la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI).

„Metroul de suprafaţă” este o investiţie de aproximativ 570 de milioane de euro şi va cuprinde 16 linii de tren, cu o lungime totală de 545 de kilometri. Din suma estimată, cea mai mare parte – 400 de milioane de euro – reprezintă achiziţia de material rulant. Cei 170 de milioane de euro vor fi investiţi în sistemele de infrastructură.

Schimbare pentru bucureșteni și navetiștii din Ilfov

De joi, 17 februarie, a devenit operațională integrarea tarifară a trenului Gara de Nord-Aeroportul Otopeni cu transportul public de suprafață și de subteran din Capitală. Astfel, bucureștenii și navetiștii din județul Ilfov pot cumpăra bilete metropolitane integrate pentru transportul de suprafață, cu metroul și cu transportul pe calea ferată pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București -Ilfov.

Un abonament pentru 24 de ore cu toate mijloacele de transport în comun costă 20 de lei, iar cel pentru intervalul de 72 de ore este dublu, adică 40 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...