Nicușor Dan, reacție întârziată după decesul alergătoarei de la Lacul Morii. „Este o responsabilitate comună”

Mihnea Tălău 23.01.2023, 10:30
Nicușor Dan, reacție întârziată după decesul alergătoarei de la Lacul Morii. „Este o responsabilitate comună”

Abia la o zi de la tragedia de la Lacul Morii, Ana Oroş Daraban fiind omorâtă de o haită de câini maidanezi,  primarul Capitalei, Nicușor Dan, a avut o primă reacție. Pe o rețea de socializare.

Reacția întârziată a lui Nicușor Dan

Moartea tragică a femeii a stârnit multe reacții din partea bucureștenilor. Chiar atitudini vehemente, solicitări de demisii a primarului general și a primarului sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Edilul Capitalei, în subordinea cui se află Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), a catadicsit, în cele din urmă, să spună ceva. El afirmă că este o responsabilitate comună a mai multor instituții, printre care și PMB, dar că refuză să intre pe tărâmul acuzațiilor politice. Și că îi pare rău de ce s-a întâmplat…

Surse Nicusor Dan ar putea pierde sprijinul politic din partea PNL. Ce alt primar risca sa ramana fara functie

„Îmi pare rău că Ana Oros a murit ieri într-un mod atât de tragic. Condoleanțe familiei și prietenilor săi.

Am discutat ieri și azi cu persoanele implicate. Este o responsabilitate comună a mai multor instituții, unele în subordinea PMB. Refuz să intru însă în jocul incriminării și acuzațiilor politice.

Am cerut Corpului de Control al Primarului să prezinte un raport cu deficiențele fiecărei instituții, iar cine a greșit va plăti. Mai important, cu ce trebuie sa facă fiecare instituție pentru ca astfel de drame să nu se mai repete”, a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

Ana Oroș lucra în primăria lui Nicușor Dan

Pasionată de sport, călătorii și voluntariat, Ana Oroș (44 de ani) era angajată ca expert în cadrul Direcţiei de Mediu a Primăriei Capitalei.

Ea a mai fost atacată în aceeași zonă, în aprilie 2022, ajungând la spital cu răni grave provocate de câinii de lângă Lacul Morii.

Femeia din Baia Mare, dar locuia în București. A absolvit Universitatea de Nord din Baia Mare și a obținut doctoratul la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti – UTCB, iar în prezent urma studii postdoctorale la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, potrivit prezentării sale publice de pe un cont de socializare. Ana Oros a lăsat în urmă un fiu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...