Nicolae Stanciu s-a transferat chiar în locul în care a început pandemia. Ce salariu va avea vedeta naționalei la Wuhan

Andra Daoud 27.01.2022, 11:53
Nicolae Stanciu s-a transferat chiar în locul în care a început pandemia. Ce salariu va avea vedeta naționalei la Wuhan

Aventura lui Nicolae Stanciu la Slavia Praga, echipa alături de care a cucerit două titluri de campion și o cupă, s-a încheiat. Jucătorul naționalei României s-a transferat la un club din China și nu oriunde: chiar în orașul din care a început pandemia. Stanciu a semnat un contract pe trei sezoane, iar salariul pe care îl va avea este considerabil mai mare decât suma pe care o câștiga la echipa din Cehia.

Nicolae Stanciu s-a transferat la o echipă de fotbal din Wuhan

Mijlocașul român de 28 de ani a bătut palma cu chinezii de la Wuhan Three Towns FC, o echipă nou promovată în prima ligă chineză. Nicolae Stanciu a semnat noaptea trecută transferul în China și are un contract pentru trei sezoane. Suma pe care o va câștiga internaționalul român este de aproximativ 8 ori mai mare decât salariul pe care îl avea la Slavia Praga. Chinezii îi vor plăti lui Nicușor Stanciu în jur de 3,2 milioane de euro pe an, potrivit Playsport.ro.

Fotbalistul va ajunge în China cel mai probabil săptămâna viitoare, călătoria fiind puțin amânată în contextul Anului Nou Chinezesc și condiționată de obținerea vizei de către Nicușor Stanciu, o formalitate care ar putea să dureze câteva zile. Noua ediție a Super Ligii din China începe pe 23 aprilie, iar Stanciu îi va întâlni în postura de adversari pe brazilianul Oscar (Shanghai Port) și pe belgianul Fellaini (Shandong).

Nicolae Stanciu s-a transferat chiar în locul în care a început pandemia. Ce salariu va avea vedeta naționalei la Wuhan
Nicolae Stanciu pleacă de la Slavia Praga, după ce a bătut palma cu chinezii de la Wuhan Three Towns FC

Stanciu valorează de două ori cât lotul lui Wuhan Three Towns FC

Formația din orașul din care a început pandemia de coronavirus a fost înființată în anul 2016 și joacă pe un stadion de 20.000 de locuri. Antrenor este spaniolul Pedro Morilla, fost tehnician la Granadei. Stanciu este cel mai important transfer din istoria clubului, fotbalistul român fiind cotat la 7 milioane de euro pe transfermarkt. Acest lucru înseamnă că mijlocașul român valorează aproape dublu față de restul lotului echipei chineze, evaluat la 3,8 milioane de euro.

Nicolae Stanciu a debutat în liga a II-a în România, când avea 15 ani, iar la 17 ani ajungea să joace în liga I. Și-a început cariera de junior fiind legitimat la clubul FC Unirea Alba Iulia și a evoluat, de-a lungul timpului, la FC Vaslui și FCSB. În 2016 a fost transferat la Anderlecht, pentru o sumă-record: aproape 10 milioane de euro (7,8 milioane plus 2 milioane, în funcție de numărul de meciuri jucate).

A fost cel mai scump transfer din istoria campionatului Belgiei, la vremea respectivă. După doi ani în tricoul lui Anderlecht, Stanciu s-a transferat la Sparta Praga, apoi a ajuns la Al-Ahli, urmând ca din 2019 să joace la Slavia Praga, echipă în al cărei echipament a evoluat până în prezent. Stanciu joacă și pentru echipa națională a României, din 2011, întâi la categoriile U19 și U21, iar din 2016 este la naționala mare.

Urmăriți Impact.ro și pe