Nicolae Ciucă, intervenție vehementă. „Să ne dublăm eforturile pentru sprijinirea Ucrainei”. Unde a făcut declarațiile

Ioana Bucur 23.08.2022, 20:51
Nicolae Ciucă, intervenție vehementă. „Să ne dublăm eforturile pentru sprijinirea Ucrainei”. Unde a făcut declarațiile

După șase luni de la începutul invaziei ruse în țara vecină, Nicolae Ciucă a făcut o serie de declarații vehemente, îndemnând la dublarea măsurilor de sprijin acordat Ucrainei și amintind să ajutorul oferit de țara noastră, chiar din prima zi a războiului, continuă și acum: „Trebuie să fim ferm alături de Ucraina. Puteţi conta pe România! Ucraina trebuie să învingă!”. În ce context a avut loc intervenția premierului României.

Nicoae Ciucă a cerut dublarea eforturilor pentru sprijinirea Ucrainei

Au trecut șase luni de la debutul războiului din Ucraina, iar atacurile continuă și acum în țara vecină. Premierul României a cerut dublarea sprijinului pentru țara invadată de aramata Rusiei.

Nicolae Ciucă a avut, marți, o intervenție în cadrul celui de-al doilea Summit al Platformei Crimeea, la care au participat, în format online, șefi de stat și de guvern.

„Înainte de 24 februarie, puţini dintre noi şi-ar fi putut imagina amploarea distrugerilor, atrocităţilor şi a suferinţei umane care a urmat. În ultimele şase luni, agresiunea rusă împotriva Ucrainei a creat cea mai gravă criză umanitară şi de securitate de pe continentul european de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, cu consecinţe extrem de grave la nivel mondial.

Prin acest război ilegal şi brutal, Rusia a arătat lumii că este un stat care nu abate de la comiterea unei agresiuni flagrată, de la încălcarea dreptului internaţional, inclusiv a dreptului internaţional umanitar; că este un stat care duce deschis o politică a sferelor de influenţă”, a declarat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, intervenție vehementă. „Să ne dublăm eforturile pentru sprijinirea Ucrainei”. Unde a făcut declarațiile
Nicolae Ciucă FOTO: Inquam Photos / George Calin

„Avem datoria să sprijinim Ucraina cu tot ce ne stă în putere”

Premierul României a mai spus că, în condițiile în care Rusia continuă atacurile, statele trebuie să fie unite în sprijinirea „independenţei, suveranităţii şi a integrităţii teritoriale a Ucrainei în cadrul graniţelor sale recunoscute internaţional”.

„Ar trebui să spunem clar, în repetate rânduri, că Ucraina – precum şi toate celelalte ţări, inclusiv din vecinătatea estică– au dreptul legitim şi suveran de a-şi urmări propriile aranjamente de securitate şi politică externă, pe baza propriilor alegeri legitime, fără nicio ingerinţă străină”, a afirmat Nicolae Ciucă, marţi, la cel de-al doilea Summit al Platformei Crimeea la nivel de şefi de stat şi de guvern.

În discursul său, Ciucă a subliniat că „unitatea şi solidaritatea noastră în acordarea de sprijin concret, multidimensional pentru lupta eroică a poporului ucrainean a fost şi rămâne cel mai puternic atuu al nostru”.

„Ar trebui să continuăm să ne consolidăm poziţia colectivă şi să ne dublăm eforturile comune de sprijinire a Ucrainei. În calitate de stat membru al UE şi stat aliat NATO cu cea mai lungă graniţă terestră cu Ucraina, România şi poporul român au făcut tot posibilul pentru a ajuta Ucraina şi cei peste 2 milioane de refugiaţi care au căutat adăpost din calea războiului. (…)

Avem datoria să sprijinim Ucraina cu tot ce ne stă în putere pentru a rezista şi a respinge agresiunea. Trebuie să fim ferm alături de Ucraina. Puteţi conta pe România! Ucraina trebuie să învingă!”, a conchis prim-ministrul României.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...