Nicolae Ciucă anunță credite garantate de stat, de Ziua Familiei. Cine poate beneficia de ele

Beatrice Dumitru 15.05.2022, 15:13
Nicolae Ciucă anunță credite garantate de stat, de Ziua Familiei. Cine poate beneficia de ele

15 mai este Ziua Internațională a Familiei, așa cum a stabilit Organizația Națiunilor Unite în anul 1993 pentru a sublinia atenția pe care comunitatea internațională o acordă familiei. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului și a Patriarhiei Române, tot astăzi se sărbătorește Ziua Familiei Române.

Credite garantate de stat pentru tineri

Cu ocazia Zilei Familiei, premierul Nicolae Ciucă a menționat că în țara noastră există, pentru prima dată în sitorie, un minister dedicat familiei și are rolul să găsească soluţiile cele mai bune pentru copii, tineri şi familii la un loc. Iar un proiect dedicat familiei se referă la decontarea procedurile de fertilizare in vitro pentru cuplurile care nu pot avea copii, din motive medicale.

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit și despre alte proiecte dedicate familiei și a anunţat că Guvernul va aproba programul „Familiy Start” prin care tinerii vor putea lua credite garantate de stat pentru nunţi, botezuri sau chiar maşini de familie.

Nicolae Ciucă anunță credite garantate de stat, de Ziua Familiei. Cine poate beneficia de ele
Guvernul oferă credite pengtru nunți, botezuri și mașini noi.

Sprijinim familiile la început de drum prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunții, a unui botez sau pentru achiziția unei mașini de familie. În scurt timp, programul Family Start va fi aprobat în ședință de Guvern”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Proiect pentru a ajuta familiile vulnerabile

De asemenea, acesta a precizat că guvernul acordă o atenție specială familiilor vulnerabile, în situații de risc, în condițiile în care în România sunt 1,3 milioane de copii afectați de sărăcie sau excluziune socială. Un copil din trei nu are acces la servicii medicale și riscă să fie abandonat în grija statului.

Este motivul pentru care finalizăm planul de acțiune prin care instituim la nivel national “Garanția pentru copii”. E datoria noastră să ne asigurăm că toți copii au acces la servicii de bază fundamentale.
În paralel, Guvernul României lucrează la proiectul de Lege pentru prevenirea separării copilului de familie și la implementarea programelor asumate în Planul Național pentru Redresare și Reziliență. Avem la dispoziție peste 50 de milioane de euro pentru crearea cadrului legislativ și construirea unei rețele de 150 de centre de zi pentru copiii vulnerabili”, a mai spus șeful Executivului.

Nicolae Ciucă a făcut referire și la refugiații din Ucraina, pe care românii i-au primit în casele lor, și spune că trebuie să fim solidari cu familiile care au fost nevoițe să fugă din calea războiului.

Urmăriți Impact.ro și pe