Nicolae Bănicioiu, tras la răspundere de un supraviețuitor al tragediei din Colectiv. Ce a spus fostul ministru al Sănătății, după ce a ieșit de la audieri

Diana Radu 06.12.2019, 15:25
Nicolae Bănicioiu, tras la răspundere de un supraviețuitor al tragediei din Colectiv. Ce a spus fostul ministru al Sănătății, după ce a ieșit de la audieri

Nicolae Bănicioiu, s-a prezentat azi, 6 decembrie, la Parchetul General în calitate de martor în dosarul Colectiv. Fostul ministru al Sănătății a fost abordat la ieșirea de la audieri de un supraviețuitor al tragediei din Colectiv care i-a adresat câteva întrebări usturătoare.

Nicolae Bănicioiu, tras la răspundere: ”De ce ne-ați lăsat să murim ca niște câini în spitale?”

Mihai Grecea, unul dintre supraviețuitorii tragediei de la Colectiv i-a cerut fostului ministru al Sănătății să explice de ce victimele care au fost rănite în urma incendiului din club au fost tratate ca niște ”câini” în spitale.

”De ce ne-ați lăsat să murim ca niște câini în spitale?”, l-a întrebat Mihai Grecea, supraviețuitor al tragediei din Colectiv, pe Nicolae Bănicioiu. La această întrebare Bănicioiu a răspuns: ”noi am spus din primul moment că asigurăm tot costul tratamentului. Haideți să ne întâlnim și discutăm toate declarațiile pe care le-am făcut”.

Nicolae Bănicioiu, tras la răspundere
Nicolae Bănicioiu, tras la răspundere

”Le-am spus procurorilor tot ceea ce cred eu că era necesar să le spun. Am răspuns la toate întrebările”, a mai declarat fostul ministru al Sănătății, după ieșirea de la audieri. De asemenea, întrebat dacă are mustrări de conștiință, Bănicioiu a declarat: ”Credeți-mă că și eu și ceilalți am fi vrut să facem mai mult. Am făcut tot ceea ce era omenește posibil. Nu am refuzat niciun ajutor. Uitați-vă pe declarații”.

Ce se întâmplă cu dosarul Colectiv?
Ce se întâmplă cu dosarul Colectiv?

Nicolae Bănicioiu a fost citat pentru a doua oară ca martor în dosarul Colectiv, însă prima oară nu s-a prezentat la Parchetul General, iar rudele victimelor tragediei din Colectiv au cerut să fie adus cu mandat, după ce acesta a luat decizia în primele zile după incendiu să nu trimită răniții la spitalele din străinătate. Atunci, fostul ministru a susținut că victimele pot fi tratate la fel de bine ca în orice țară din UE și în România. Însă, realitatea a fost cu totul alta, iar foarte multe persoane au murit în spitale din cauza infecțiilor cu bacterii.

În urma tragediei de la Colectiv care s-a petrecut în noaptea de 30 octombrie 2015, un număr de 64 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 180 au ajuns în stare gravă la spital.

Urmăriți Impact.ro și pe