Neversea 2019 | Ori la festival, ori la spital: sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale – FOTO

Ciprian Ioana 05.07.2019, 12:06
Neversea 2019 | Ori la festival, ori la spital: sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale – FOTO

Startul la festivalul Neversea a fost dat joi, 4 iulie, dar prima noapte a venit și cu un bilanț îngrijorător. Sute de persoane care participau la festival și-au încheiat brusc distracția după ce s-au simțit rău și au fost duse la spital.

Prima noapte la Neversea a fost una albă atât pentru petrecăreți, cât și pentru medici. Sute de persoane s-au simțit rău în timpul festivalului și au fost duse la spital.

Potrivit ISU Constanța, aproape 300 de persoane au cerut sprijinul medicilor și au ajuns pe patul de spital pentru investigații amănunțite. Printre cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale se numără 216 adulți și 75 de minori, potrivit bilanțului oficial.

Festivalul Neversea: sute de persoane au ajuns la spital

216 adulţi şi 75 de minori au ajuns în noaptea de joi spre vineri la posturile de prim ajutor instalate în cadrul festivalului Neversea, care se desfăşoară în aceste zile la Constanţa, au anunţat reprezentanţii ISU Constanţa.

„Astfel, după prima noapte, un număr de 216 adulţi şi 75 minori au avut nevoie de asistenţă medicală la punctele de Prim Ajutor Medical şi la Posturile Medicale Avansate. Din acestea, şase persoane au fost transportate la spital pentru investigaţii medicale amănunţite”
ISU Constanța

Printre problemele medicale semnalate de persoanele care au ajuns pe mâna medicilor se numără insolaţia, zgârieturile dar și stările de leșin. În prima zi a festivalului, 102 pompieri, paramedici SMURD şi voluntari ISU, în trei Puncte de Prim Ajutor şi două Posturi Medicale Avansate cu trei şenilate, trei autospeciale de transport personal şi victime multiple, o autospecială de stingere şi una de intervenţie la accidente colective au asigurat măsurile de siguranţă a participanţilor.

Festivalul Neversea, cel mai mare organizat pe o plajă din Europa, a început joi, 4 iulie, şi se va termina luni. Peste 200 de artişti dintre cei mai cunoscuţi vor urca pe scenele festivalului de pe plaja din Constanţa – unde sunt așteptați zeci de mii de oameni.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe