Neluțu Varga, salvat cu un tratament de ultimă generație. Care este starea de sănătate a patronului echipei CFR Cluj, care a suferit un AVC după meciul cu Pyunik Erevan

Sorin Barbu 17.07.2022, 17:58
Neluțu Varga, salvat cu un tratament de ultimă generație. Care este starea de sănătate a patronului echipei CFR Cluj, care a suferit un AVC după meciul cu Pyunik Erevan

Neluțu Varga se află în continuare internat, după atacul cerebral pe care l-a suferit a doua zi după ce formația CFR Cluj a fost eliminată din preliminariile Champions League. Jurnaliștii playsport.ro au aflat care este starea de sănătate a patronului formației din Gruia și au relatat ce tratament i-a aplicat, urgent, renumitul doctor Ștefan Ioan Florian, șeful Secției de neurochirurgie de la Spitalului Județean de Urgență Cluj.

Neluțu Varga, monitorizat de medici. Când a ajuns la spital nu putea să vorbească și avea probleme de echilibru

Neluțu Varga a avut probleme medicale serioase după duelul în care CFR Cluj a fost eliminată din încă din primul tur preliminar al Champions League. Chiar a doua zi, la ședința de analiză a partidei, s-a enervat foarte tare și i-a venit rău. A ajuns rapid la spital unde medicii au descoperit că este vorba de un atac cerebral.

„I s-a făcut tromboliză. A ajuns foarte repede la spital, în timp util, și medicii au reușit să îi facă tromboliză. Am înțeles că este un tratament de ultimă generație. El a ajuns la spital și nu mai putea vorbi și avea mici probleme de echilibru. Este acum sub supravegherea medicilor”, a subliniat o rudă a lui Varga tot pentru „Foaia Transilvană”.

Tratamentul a fost început chiar de doctorul Ștefan Ioan Florian, șeful Secției de neurochirurgie de la Spitalului Județean de Urgență Cluj. În astfel de cazuri, acest tratament trebuie administrat în maximum patru ore de la apariția AVC-ului. La Neluțu Varga, injecția a fost făcută după maximum o jumătate de oră, au aflat jurnaliștii de la playsport.ro.

Ziariștii mai scriu că Neluțu Varga nu are voie să se uite la televizor și nici să folosească telefonul mobil. Prima măsură a fost foarte utilă pentru că „a ratat” meciul de coșmar în care CFR Cluj a câștigat cu 1-0 duelul cu Rapid. Patronul formației din Gruia este în „stare stabilă” și ar putea fie externat miercuri sau joi.

Jurnaliștii de la gsp.ro au aflat că Neluțu Varga a suferit un AVC minor, care s-a produs din pricina unui tromb: un cheag de sânge care se formează și blochează circulația sângelui. Medicii au spus că Neluțu Varga nu a fost nicio clipă în comă, așa cum s-a scris, dar au recunoscut că a avut mici probleme de comunicare și echilibru.

Dan Petrescu a spus la finalul confruntării cu Rapid că îi este dor de el și că îl așteaptă la echipă. Neluțu Varga este patronul formației CFR Cluj și omul de afaceri care a împrumutat clubul cu 26 de milioane de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe