Nelu Tătaru, primele declarații după ce a fost numit noul ministru al Sănătății. Ce le promite românilor

Redacția IMPACT / 27.03.2020, 10:54
Nelu Tătaru, primele declarații după ce a fost numit noul ministru al Sănătății. Ce le promite românilor

După ce joi dimineață, Victor Costache și-a anunțat demisie din funcția de ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, în calitate de nou ministru al Sănătății.

Declarațiile lui Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății

Ludovic Orban, alături de Nelu Tătaru, actualul ministru al Sănătății s-au reunit într-o ședință de urgență vineri dimineață, la sediul ministerului.

„Voi face o analiză la tot ce este în teritoriu, eu venind de la Suceava după trei zile, și voi avea o ședință cu grupul de lucru efectiv pentru a vedea care este stadiul evoluției la DSP și la Matei Balș.

Am această informație (n.red. despre bărbatului de 49 de ani din Timiș care a decedat – n.red.), azi vom discuta acest caz și vom face și o anchetă”, a declarat Nelu Tătaru, în fața sediului Ministerului Sănătății.

Nelu Tătaru, despre prioritățile sale ca ministru al Sănătății

„Prioritățile mele: sănătatea bolnavilor, sănătatea românilor în general, siguranța personalului medical.

În acest moment, venind din teritoriu, am văzut exact realitatea, siguranța personalului medical rămâne principala armă în acest moment. Un cumul de factori care, dacă nu suntem atenți, vor duce la mai multe Suceve în acest teritoriu. Trebuie avut grijă la precauție, la echipament, la un răspuns corect pe care cel venit la camera de urgență trebuie să-l dea, o anchetă epidemiologică făcută corect, un caz urmărit corect, o testare corectă.

Urmăresc testarea după anchete epidemiologice, iar în măsura în care capacitatea ne permite extinderea acestor anchete, inclusiv a testării și la cazurile cu risc crescut – la vârste, cei instituționalizați precum și la cei care lucrează în sistemul sanitar”, a spus Nelu Tătaru, pentru Digi24.

Nelu Tătaru mai spune că este necesar ca încrederea personalului medical să fie restabilită și, totodată, trebuie bine puse la punct unitățile de la UPU și de la ATI.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI