Nelu Tătaru, anunț despre redeschiderea școlilor în septembrie. ”Ne-am bucurat prea devreme”

Rădulescu Valentin 07.07.2020, 13:37
Nelu Tătaru, anunț despre redeschiderea școlilor în septembrie. ”Ne-am bucurat prea devreme”

Deoarece perioada de pandemie devine tot mai alarmantă pe teritoriul României, deschiderea școlilor în toamnă a devenit o mare problemă. Copiii trebuie protejați cât mai mult, iar astfel se caută mai multe soluții în care aceștia pot să învețe în siguranță. Așadar, Nelu Tătaru a precizat mai multe lucruri pe această temă.

Cum se redeschid școlile? Nelu Tătaru a făcut un nou anunț!

Premierul Ludovic Orban îi avertizează pe cei implicați în sistemul de educație să fie pregătiți pentru reluarea cursurilor în mediul online. Totodată, Nelu Tătaru a vorbit luni seară despre redeschiderea școlilor. Potrivit declarațiilor, Ministrul Sănătății a mărturisit că se vor face în continuare evaluări în perioada verii pentru fiecare etapă, iar în funcție de acestea, se va anunța când începe și noul an școlar. Nelu Tătaru a adăugat și faptul că există o comisie mixtă la nivelul Ministrului Educației, care se află sub conducerea vicepremierului Raluca Turcan. Așadar, în funcție de deciziile acestora, se vor pregăti mai multe măsuri pentru începutul anului școlar.

„Eu am spus încă de la început, ne vom gestiona perioada de vară, vom evalua fiecare etapă, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea și cum prognozăm o următoare perioadă, inclusiv începutul anului şcolar. De o săptămână jumătate, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan, este o comisie mixtă cu Ministerul Sănătății, Ministerul Educaţiei, anumite direcții, care pregătesc reînceperea anului școlar. Avem scenarii, de la cele mai sumbre până la cele adaptate”, a declarat Nelu Tătaru într-un interviu pentru digi24.ro.

Nelu Tătaru, anunț despre redeschiderea școlilor în septembrie. ”Ne-am bucurat prea devreme”
Sursă Foto: digi24.ro

Nelu Tătaru, recomandări pentru acestă perioadă

În cadrul interviului, Ministrul Sănătății a fost întrebat ce ar fi recomandat să facem în această perioadă de plină criză. Potrivit spuselor lui Nelu Tătaru, România este încă într-o perioadă dificilă, iar populația s-a bucurat prea devreme de libertatea oferită de restricțiile mai puțin dure. Așadar, cel mai bine este să respectăm în continuare regulile impuse de autorități.

„În acest moment, pentru toată lumea, înseamnă să ne revenim, să respectăm… Nu mă gândesc (la începerea școlilor – n.r.), noi adaptăm evoluția. La apropierea începutului anului școlar, să spunem sfârșitul lunii august, o să spunem ce putem să facem în 15 septembrie sau cum suntem. Pregătim acest moment, cu tot ce înseamnă măsuri. Sfatul ar fi cel precaut. Noi acum avem de gestionat o a doua cocoașă a acestui primului moment pandemic. Ne-am bucurat un pic cam devreme, am trecut-o în alt registru un pic cam devreme”, a explicat Nelu Tătaru.

Urmăriți Impact.ro și pe