Naționala României riscă să joace fără spectatori meciul cu Spania, din preliminariile EURO 2020: ce spune FRF

Alexandru Ioanid 12.06.2019, 14:11
Naționala României riscă să joace fără spectatori meciul cu Spania, din preliminariile EURO 2020: ce spune FRF

Naționala României a rămas în cărți pentru calificarea la Campionatul European 2020, după succesul 4-0 înregistrat cu Malta. Dar meciul cu Spania, de pe teren propriu, s-ar putea juca fără spectatori.

Meciul România-Spania, de pe teren propriu, din preliminariile Euro 2020, riscă să se joace fără spectatori. Federația Română de Fotbal atrage atenția că naționala de tricolori ar putea fi, astfel, sancționată, din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor români prezenți la partida din Malta.

UEFA a mai constatat astfel de situații și știe că fanii români sunt recidiviști. Așadar, există riscul ca tribunele să fie goale.

Sursa foto: LAURENTIU MICH / MEDIAFAX

Cum explică FRF situația în care România ar juca fără spectatori meciul cu Spania

Federația Română de Fotbal a trimis un comunicat de presă în care vorbește despre situația creată.

„Federația Română de Fotbal se delimitează de acțiunile grupului de spectatori care a luat loc în sectorul suporterilor români la meciul din Malta de luni seară și a folosit scandări xenofobe pe parcursul jocului.FRF nu tolerează un astfel de comportament care contravine regulamentelor în vigoare ale tuturor competițiilor sportive și care nu face cinste niciunui susțînător al naționalei României”

Comunicat FRF

FRF arată că se delimitează de scandările suporterilor și spera ca România să nu fie sancționată de UEFA.

„Prin astfel de acțiuni, cei responsabili îi pot priva pe toți suporterii români de șansă de a încuraja echipa națională de pe stadion. Federația Română de Fotbal le mulțumește tuturor fanilor care au fost prezenți atât în Norvegia, cât și Malta, și au ales să susțInă într-un mod civilizat echipa națională a României”

Comunicat FRF

România urmează să joace împotriva Spaniei, în preliminariile Euro 2020, în luna septembrie. Deocamdată, tricolorii sunt în cărți pentru calificare, fiind la egalitate de puncte cu ocupanta locului al doilea, Suedia.

Suedezii sunt în fața noastră pentru că au învins în meci direct.

Următorul meci de pe teren propriu al naționalei României va fi cu Spania, în luna septembrie, în preliminariile pentru EURO 2020.

Urmăriți Impact.ro și pe