Narcis Răducan își face Academie dedicată tinerilor fotbaliști: „E lumea mea pe care o recomand tuturor copiilor”

Marian Cărăvan 29.10.2020, 07:44
Narcis Răducan își face Academie dedicată tinerilor fotbaliști: „E lumea mea pe care o recomand tuturor copiilor”

Fost fotbalist și apoi oficial al unor formații din Liga 1, Narcis Răducan a decis să lanseze o academie de fotbal în București. Acesta a explicat și motivele care l-au determinat să ia această decizie.

Academie dedicată tinerilor fotbaliști. Proiectul lui Narcis Răducan

Narcis Răducan a decis să dea ceva înapoi fotbalului. O academie dedicată tinerilor fotbaliști este un proiect îndrăzneț, prin care Narcis Răducan încearcă să descopere noile talente din fotbalul românesc. Fostul fotbalist care a îmbrăcat tricoul unor echipe precum Steaua, Rapid sau FCM Bacău, consideră că are experiența necesară pentru așa ceva.

Născut la data de 23 septembrie, la Focșani, Narcis Răducan a evoluat în cea mai mare parte a carierei în România, la unele echipe de top. A bifat și prezențe în campionatul din Cipru. De mai mulți ani, îl regăsim în poziții de conducere la diferite cluburi din România, la Unirea Urziceni, Oțelul Galați, FCSB, Concordia Chiajna, Astra sau Pandurii. Acum e hotărât să dea ceva înapoi fenomenului care l-a învățat să joace, să lupte și să construiască prin fotbal. O academie de fotbal dedicată tinerilor fotbaliști. A explicat totul pe blogul său.

Academie de fotbal infiintata de Narcis Raducan
Academie de fotbal infiintata de Narcis Raducan

Pledoaria lui Narcis Răducan

Narcis Răducan vine cu argumente solide în susșinerea deciziei de înființare a unei academii de fotbal dedicată tinerilor fotbaliști.

„Am susținut fotbalul din tribună încă din copilărie.

L-am jucat de la Liga a 4-a până la Champions League.
Am manageriat fotbalul la 7 cluburi de Liga 1, 3 campioane, dar am suferit și o insolvență.
Am analizat fotbalul la TV, în ziare, reviste sau pe blogul personal.
L-am studiat prin Master, Doctorat și licență de antrenor.
Am fost copilul teribil al echipei, dar și ultima rezervă. Am stat în tribună uitat, dar și multiplu campion. Am jucat între cartiere, dar și în față a 50.000 de spectatori.
Am pierdut în ultima etapă titlul, dar, din fericire, identic l-am și câștigat cu fanii în extaz invadând terenul.
În fine, am avut ,,norocul” să mă accidentez de lungă durată, suficient să realizez că cea mai importantă resursă este mentalul, moment în care am susținut educația și imaginea de ansamblu a ceea ce înseamnă viață de fotbalist.

Ce altceva pot da înapoi fenomenului care m-a învățat să joc, să lupt și să construiesc prin fotbal?

Părinții mi-au dat viață și educația primară apoi fotbalul mi-a oferit totul. Mi-a arătat esența de a înțelege lumea şi a învinge condiția inițială a familiei. M-a învățat să lupt fără bariere mentale, să câștig, să gestionez înfrângerea (sub toate formele), să respect, să-mi propun neîncetat obiective.

Mi-a dat altruism, sănătate, iubire de oameni, spirit de echipă, de sacrificiu.

Mi-a antrenat permanent mintea. Mi-a dat lecții de viață.

M-a ajutat să mențin legătura intactă cu Dumnezeu”, a scris Narcis Răducan, pe blogul său.

Urmăriți Impact.ro și pe