Mulți români iau cu asalt stațiunile și plajele de pe litoralul românesc în perioada concediilor de vară ori măcar în câte un weekend. Pentru fiecare dintre ei, securitatea personală și a copiilor lor se află pe primul loc atunci când vine vorba de pericolele pe care le poate ascunde apa mării. Recent, Ministerul Sănătății a publicat un raport în care a indicat care este cea mai sigură plajă de pe Litoral, dar și cea mai periculoasă.
Concediul la mare este așteptat de milioane de români care se îndreaptă spre litoralul românesc, nu doar spre destinații internaționale. Dar, în fiecare an, au existat evenimente tragice, ce s-au soldat cu decesul unor persoane care s-au avântat prea mult în apele Mării Negre, care ascund destule pericole.
Recent, Ministerul Sănătății a verificat calitatea apelor și plajelor de pe litoralul românesc. Cu acest prilej, a identificat cea mai sigură plajă din România, unde turiștii se pot bucura de o vacanță în siguranță, indiferent de nivelul lor de experiență în înot, conform fanatik.ro.
Iar, conform așteptărilor multora, este plaja din Mamaia, binecunoscută multor generații de români că este prietenoasă în privința intrării în apă. Nici nu trebuie să știi să înoți pentru a te bucura de o baie în mare.
În plus, în această zonă, salvamarii sunt bine pregătiți și se asigură că toți cei care se avântă în mare respectă regulile de siguranță.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Cu toate acestea, specialiștii recomandă turiștilor să fie atenți la semnificația steagurilor arborate pe plajă și să le respecte cu strictețe.
Un steag roșu-galben indică prezența unui salvamar, un steag galben semnifică marea agitată și este recomandat numai pentru persoanele cu experiență, în timp ce un steag roșu arată că marea este foarte agitată și scăldatul este interzis.
Un alt aspect de care turiștii trebuie să țină cont este să nu se aventureze prea departe în larg. Limita de siguranță se află la aproximativ 1,5 metri de mal, după care marea devine adâncă și este potrivită doar pentru veliere, șalupe și sporturile nautice.
Pentru cei care doresc să se plimbe cu ambarcațiuni, este obligatoriu să poarte vesta de salvare, pentru a se asigura că sunt în siguranță în cazul unui incident neașteptat.
Ministerul Sănătății a indicat, în același raport, și faptul că una dintre stațiunile de pe litoralul românesc prezintă o zonă riscantă pentru turiștii care se avântă în mare. Potrivit documentului în stațiunea Eforie există cea mai periculoasă plajă, riscul de înec fiind foarte mare, mai scrie sursa citată.
Plaja Belona din Eforie Nord şi zona „Golfuri” sunt recunoscute pentru curenții puternici care îi pot duce în larg chiar și pe înotătorii experimentați.
Totodată, zona deschisă dintre taberele de copii Luminiţa şi Internaţional, cu hulă, precum și zona Casino se dovedesc a fi înșelătoare pentru că turiștii nu reușesc să atingă fundul mării,