Motivul pentru care să închizi ușa dormitorului înainte de somn. Regula pe care cei mai mulți o ignoră

Andra Daoud 20.05.2022, 16:06
Motivul pentru care să închizi ușa dormitorului înainte de somn. Regula pe care cei mai mulți o ignoră

Timpul pe care îl alocăm odihnei este foarte important, la fel și spațiul dedicat somnului. Fiecare are preferințe legate de condițiile în care doarme și, în timp ce unora le place să fie complet întuneric în cameră, alții nu pot să se odihnească fără puțină lumină. La fel, în timp ce unii închid ușa dormitorului în fiecare seară, alții preferă să doarmă cu ea deschisă. Iată de ce nu este tocmai recomandat să lăsați ușa deschisă la camera în care vă odihniți!

De ce să închizi ușa dormitorului înainte de somn

Mulți oameni aleg să doarmă cu ușa deschisă la dormitor, mai ales dacă au animale de companie care se mai plimbă prin casă noaptea sau dacă au copii care dorm într-o altă cameră, pentru a-i auzi în cazul în care aceștia se trezesc. Un alt motiv poate fi legat de aerisirea încăperii, mai ales în sezonul cald. Ușa deschisă ajută să nu se facă atât de cald în cameră pe timpul nopții. Sigur că toate alegerile sunt justificate, însă din alte puncte de vedere nu este deloc recomandat să dormiți cu ușa de la dormitor deschisă.

În primul rând, în cazul în care locuiți într-un mediu în care este zgomot, ușa deschisă pe timpul nopții poate face să nu vă odihniți prea bine, din cauza zgomotelor pe care le veți auzi și care vă vor trezi. Un somn fragmentat nu este în niciun caz un somn odihnitor, așa că pentru a vă bucura de liniște, este recomandat să închideți ușa.

Apoi, în cazul în care locuința vă este spartă în timpul nopții și cineva intră prin efracție în casă, dacă aveți ușa închisă la dormitor, aveți mai multe șanse de a acționa. Dacă auziți zgomote în locuință și bănuiți că sunteți victimele unui jaf, puteți bloca ușa de la dormitor și suna la poliție imediat. Așadar, ușa închisă vă asigură timp de acțiune și vă menține în siguranță.

Motivul pentru care sa inchizi usa dormitorului inainte de somn. Regula pe care cei mai multi o ignora
Este recomandat sa dormim cu usa inchisa la dormitor in fiecare noapte

În cazul unui incendiu sunteți mai protejați

Cazurile în care în locuință au loc incendii sau scurgeri de gaze pe timpul nopții sunt numeroase și, din păcate, cele mai multe se termină tragic pentru cei aflați în locuință. Dacă ușa de la dormitor este închisă, iar casa este cuprinsă de flăcări, fumul toxic și căldura vor ajunge mai greu în dormitor, dându-vă timp să gândiți un plan de salvare și să cereți ajutorul.

Pe lângă toate motivele practice pentru care este mai bine să închizi ușa dormitorului pe timpul nopții, acest obicei are și o componentă ce ține de energii și de principiile Feng Shui. În cultura orientală se spune că dacă nu închizi ușa dormitorului, permiți energiilor pozitive să iasă și celor negative să intre în cameră pe timpul nopții. Ușa închisă oferă o senzație de siguranță, de intimitate și vă poate ajuta să vă odihniți mai bine.

Urmăriți Impact.ro și pe