Motivul pentru care Roger Federer s-a retras de la Jocurile Olimpice. Fanii tenismenului, îngrijoraţi

Andrei Cezar 14.07.2021, 09:53
Motivul pentru care Roger Federer s-a retras de la Jocurile Olimpice. Fanii tenismenului, îngrijoraţi

Veste tristă pentru fanii tenisului! Roger Federer a anunțat că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. El completează astfel o listă lungă de sportivi care vor lipsi de pe terenul de tenis la Olimpiadă, din varii motive.

Roger Federer s-a retras de la Jocurile Olimpice

Ajuns la aproape 40 de, Federer (locul 9 ATP) a fost eliminat de la Wimbledon în sferturile de finală de polonezul Hubert Hurkacz. Cu 15 ani mai tânăr decât idolul său, Hurkacz a reușit să îl învingă pe elvețian cu scorul de 6-3, 7-6, 6-0, fiind primul eșec pe care Federer îl suferă în 3 seturi în ultimii 19 ani și primul set pierdut la zero pe iarba londoneză.

Fostul mare tenismen Boris Becker s-a arătat sceptic în ceea ce privește participarea lui Federer la un nou Grand Slam pe iarba londoneză.

”Eu cred că Roger Federer meditează asupra a ceea ce s-a schimbat în ultimul an în tenis.

Intuiția îmi spune că nu-l vom mai vedea la Wimbledon vara viitoare. Ced că ceea ce i s-a întâmplat acum a fost un șoc.”, a declarat germanul.

Un alt fost mare jucător de tenis, în prezent comentator, John McEnroe, trage o concluzie și mai tristă: ”Roger Federer nu va mai câștiga vreodată vreu Grand Slam, va rămâne cu 20 de trofee.”

Motivul pentru care Roger Federer s-a retras de la Jocurile Olimpice
Motivul pentru care Roger Federer s-a retras de la Jocurile Olimpice

Motivul retragerii lui Federer de la Jocurile Olimpice

Și iată că istoria se repetă. La fel ca în cazul Jocurilor Olimpice din 2016, de la Rio, când elvețianul a fost nevoit să se retragă din cauza unei accidentări suferite în turneul premergător de pe iarba londoneză, și la ediția de anul acesta a Olimpiadei se întâmplă același lucru.

„De-a lungul sezonului de iarbă, accidentarea la genunchi a recidivat și am acceptat că mă trebuie să mă retrag de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sunt foarte dezamăgit, pentru că mereu a fost o mândrie și o bornă în cariera mea să reprezint Elveția.

Deja am început procesul de recuperare cu speranța de a reveni în circuit la finalul acestei veri. Doresc mult succes echipei Elveției, le voi ține pumnii”, a transmis Federer.

”Swiss Maestro” completează lista jucătorilor care nu vor participa la Jocurile Olimpice. Printre cele mai sonore nume ale tenisului care au anunțat că nu vor merge la Tokyo se numără Rafael Nadal, Dominic Thiem, Simona Halep, Serena Williams. De asemenea, liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic, a declarat la rândul său, după succesul de la Wimbledon, că şansele de a participa la Jocurile de la Tokyo “sunt de 50%”, din cauza restricţiilor impuse de organizatori pentru combaterea Covid-19, potrivit Agerpres.

Prima participare a lui Roger Federer la Jocurile Olimpice a fost în 2000, la Sydney. A urmat Beijing 2008, unde a obținut prima medalie de aur, în proba de dublu alături de Stanislas Wawrinka. A câștigat argintul la Londra 2012, după o finală pe iarbă pierdută în faţa britanicului Andy Murray. La JO de la Rio, din 2016, elvețianul și-a declinat participarea din cauza uneia accidentări la genunchi suferită în timpul turneului de la Wimbledon.

Urmăriți Impact.ro și pe