Motivul pentru care Robert Negoiță a fost pus sub urmărire penală. Acuzația este extrem de gravă

Andra Daoud 05.05.2022, 08:17
Motivul pentru care Robert Negoiță a fost pus sub urmărire penală. Acuzația este extrem de gravă

Robert Negoiță, primarul sectorului 3, a fost pus sub urmărire penală. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au dat miercuri verdictul în cazul unui accident extrem de grav petrecut în luna august a anului trecut, în fața Bibliotecii Naționale, pe raza sectorului administrat de Negoiță. Edilul s-a prezentat la judecătorie însoțit de avocatul său.

Primarul Robert Negoiță a fost pus sub urmărire penală

La începutul lunii august a anului 2021, un accident tragic s-a petrecut la Biblioteca Națională din București. Doi oameni au murit atunci după ce au fost prinși sub un mal de pământ care s-a prăbușit peste ei. Justiția a deschis o anchetă în acest caz, iar cercetarea l-a vizat și pe primarul de sector, Robert Negoiță, deoarece accidentul de muncă s-a petrecut pe raza sectorului administrat de el.

Edilul a fost citat miercuri la Judecătorie, iar anchetatorii i-au comunicat că are calitatea de suspect și l-au pus sub urmărire penală pentru ucidere din culpă și abuz în serviciu. Robert Negoiță s-a prezentat în fața judecătorilor însoțit de avocatul său, dar a refuzat să facă declarații.

Pe 2 august 2021, un accident extrem de grav s-a petrecut pe un șantier din zona Bibliotecii Naționale. Șase muncitori au fost îngropați în pământ, după ce un mal s-a surpat. Doi dintre ei au fost acoperiți în totalitate de pământul căzut și au decedat, în timp ce ceilalți au fost îngropați până la talie și au putut fi salvați. Echipajele de salvare ajunse la fața locului au găsit inițial o singură victimă decedată, trupul celui de-al doilea muncitor fiind descoperit mai târziu.

Este o zi tristă și dificilă pentru comunitatea noastră. În acest moment, toate rugăciunile noastre se îndreptă pentru găsirea și salvarea celui de-al cincilea muncitor prins în acest accident. Din păcate, unul dintre colegii săi nu a putut, în ciuda eforturilor salvatorilor, să fie salvat. Dumnezeu să îl odihnească și suntem alături de familia îndoliată! Ceilalți trei muncitori care au fost implicați în această tragedie au fost salvați și primesc toată atenția medicală necesară. Ne îndreptăm gândurile către ei, să treacă cu bine peste această cumpănă și să se însănătoșească rapid.”, a transmis Robert Negoiță, la momentul producerii accidentului.

Motivul pentru care Robert Negoita a fost pus sub urmarire penala. Acuzatia este extrem de grava 1
Accidentul s-a produs pe 2 august 2021

Ancheta a stabilit că firma nu a respectat măsurile de siguranță privind protecția muncii

Lucrarea era una subcontractată, iar șantierul aparținea Primăriei Sectorului 3. Șantierul nu era autorizat, iar firma care a executat lucrarea nu a respectat măsurile de siguranță pentru asigurarea șantierului și pentru protejarea lucrătorilor, potrivit concluziitor anchetatorilor.

Terenul pe care lucrau muncitorii aparține Ministerului Culturii, iar lucrătorii erau angajați la o firmă deținută de Consiliul Local Sector 3. În urma accidentului de muncă, inspectoratul de stat în construcții a întocmit un raport care a stabilit că pe șantier lucrau trei firme aflate în subordinea Consiliului Local Sector 3.

Lucrarea în timpul căreia cei doi muncitori și-au pierdut viața presupunea realizarea unui șanț de 32 de metri lungime, 3 metri lățime și cu o adâncime cuprinsă între 2.2 și 3.8 metri. Malurile de pământ nu au fost asigurate corespunzător, ducând la tragedia în urma căreia doi muncitori au murit.

Urmăriți Impact.ro și pe