Motivul pentru care magistrații italieni au refuzat extrădarea lui Mario Iorgulescu. Fiul fostului președinte LPF e judecat pentru omor

Badea Violeta 15.06.2022, 22:15
Motivul pentru care magistrații italieni au refuzat extrădarea lui Mario Iorgulescu. Fiul fostului președinte LPF e judecat pentru omor

Au apărut noi detalii despre fiul președintelui LPF, Mario Iorgulescu! Curtea de Apel din Milano a refuzat, de curând, extrădarea în România a acestuia. Oleg Burlacu, avocatul care-l reprezintă pe Mario Iorgulescu, a oferit și primele declarații cu privire la cazul tânărului. Iată de ce au respins magistrații italieni cele două mandate europene de arestare emise pe numele lui Mario Iorgulescu!

Mario Iorgulescu rămâne în Italia. Curtea de Apel din Milano a refuzat extrădarea acestuia

În urmă cu trei ani, Mario Iorgulescu a provocat un accident deosebit de grav, în urma căruia un tânăr și-a pierdut viața. Fiul președintelui LPF este acuzat de omor, dar și pentru conducerea autoturismului în stare de ebrietate. De asemenea, la momentul tragediei, Mario Iorgulescu se afla și sub efectul cocainei.

În acest moment, tânărul are două mandate europene de arestare emise pe numele său, dar se află în Italia, măsura nefiind pusă în executare.

Un mandat este pentru fapta de mai sus, iar al doilea se referă la o condamnare definitivă la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la lipsire de libertate, pentru o faptă anterioară accidentului, decisă în aprilie anul trecut de Curtea de Apel Bucureşti.

Cu toate astea, zilele trecute, magistrații italieni au respins extrădarea în România a lui Mario Iorgulescu. Motivul a fost dezvăluit de avocatul apărării, Oleg Burlacu.

Potrivit acestuia, „starea psihică a lui este de natură să împiedice participarea conștientă la proces”, notează libertatea.ro. Avocatul a mai transmis că decizia Curții de Apel din Milano rămâne definitivă.

Mario Iorgulescu, judecat pentru crimă. Ce se întâmplă acum cu dosarul
Mario Iorgulescu

În ce stare s-ar afla Mario Iorgulescu, la 3 ani de la cumplitul accident

În urma accidentului rutier cumplit în care un băiat de 24 de ani și-a pierdut viața, Mario Iorgulescu s-a ales cu răni grave și afecțiuni pe care nu le-a putut trata în totalitate nici acum.

Conform unor surse apropiate ale familiei Iorgulescu, Mario s-ar afla în continuare la clinica din Italia, unde cadrele medicale încearcă să-i trateze rănile adânci cu care a rămas după groaznicul accident, informează Antena Stars. De trei ani de zile, familia Iorgulescu ar face eforturi disperate pentru a-l trata pe tânărul care a provocat tragedia din 2019.

Urmăriți Impact.ro și pe