Motivul pentru care Iohannis nu a fost amendat pentru nepurtarea măștii de la congresul PNL. „O bătaie de joc”

Badea Violeta 16.11.2021, 19:25
Motivul pentru care Iohannis nu a fost amendat pentru nepurtarea măștii de la congresul PNL. „O bătaie de joc”

Președintele Klaus Iohannis nu va fi sancționat pentru nepurtarea măștii de protecție în timpul Congresului PNL organizat la Romexpo, în data de 25 septembrie. Iată de ce nu va primi amendă șeful statului.

Klaus Iohannis scapă de amenda pentru nepurtarea măstii de protecție

Un bărbat din Sibiu a solicitat Ministerului Afacerilor Interne să-i transmită dacă preşedintele Klaus Iohannis a fost amendat pentru că nu a purtat mască de protecție la Congresul PNL care s-a ținut pe data de 25 septembrie, la Romexpo.

Solicitarea persoanei respective a fost direcţionată către Secţia 2 Poliţie Bucureşti, care l-a informat că nu a existat nicio sesizare la serviciul 112 în acest sens.

„Pentru punerea în aplicare a prevederilor OG nr. 2/2001, privind regimul juridic al contravenţiilor, organele de poliţie care au calitatea de agent constatator pot încheia un proces-verbal de constatare a contravenţiei atunci când aceştia constată prin propriile simţuri săvârşirea unei fapte de natură contravenţională”, au precizat cei de la Secţia 2 Poliţie.

Klaus Iohannis nu va fi amendat pentru nepurtarea mastii
Klaus Iohannis nu va fi amendat pentru nepurtarea mastii

Klaus Iohannis, surprins fără mască de protecție la congresul PNL cu 5000 de oameni

Amintim că șeful statului a uitat să-și pună masca de protecție  după ce a coborât de pe scena congresului PNL. La acest eveniment au participat nu mai puțin de 5000 de persoane. Președintele Klaus Iohannis a fost fotografiat fără mască stând între Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu, cu care a și discutat la un moment dat.

După câteva minute, premierul interimar i-a atras, discret, atenția șefului statului asupra lipsei accesoriului. Klaus Iohannis s-a conformat imediat. Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol, a comentat răspunsul dat de autorități bărbatului din Sibiu.

„Este efectiv o bătaie de joc. Este dovada vie că legea în MAI se aplică în funcţie de apartenența politică. Această explicație, care nu are niciun fel de temei de drept, invocată de secţia 2 Poliţie, se referă la situaţia în care preşedintele Iohannis nu a putut fi sancţionat pentru că nu se află un polițist lângă el.

Vă dați seama că în perioada aceasta pandemică am avut mii de cazuri în care poliţiştii au aplicat sancțiuni contravenționale pe baza imaginilor, fie ele poze, imagini video de pe reţelele sociale şi aşa mai departe, în care oamenii au încălcat aceste reguli.

Înseamnă că, dacă în Romexpo nu a fost niciun polițist, pe același principiu, şi amenda de 10.000 de lei acordată aşa de ochii lumii la presiunea mediatică a fost acordată, teoretic, nelegal.

Pe acest principiu înseamnă că, orice sancțiune pe care o aplicăm astăzi în România trebuie să fie aplicată de un polițist care se află în acel moment în care se săvârșește o contravenție, ceea ce este total fals.”, a precizat liderul Europol, citat de Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...