Motivul pentru care DNA a descins la sediul Poliției Locale. Infracțiunile investigate de procurori

Beatrice Dumitru 30.01.2023, 12:47
Motivul pentru care DNA a descins la sediul Poliției Locale. Infracțiunile investigate de procurori

Procurorii DNA au făcut percheziții la Poliția Capitalei, Poliția Locală București și la Inspectoratul Județean de Poliție Călărași, într-un dosar de corupție. De asemennea, au făcut verificări și la Direcția Economică, cât și la Direcția Logistică, serviciul Juridic și serviciul Resurse Umane al Poliției Locale București. În același dosar, pe 19 ianuarie au fost făcute verificări la două sedii ale Poliției Locale Sector 1.

Ce investighează procurorii DNA

În cursul zilei de 30 ianuarie 2023, procurorii au făcut percheziții domiciliare în cinci locații situate pe raza Municipiului București și a județului Călărași, din care trei sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Procurorii DNA fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliței naționale, potrivit unui comunicat DNA.

Motivul pentru care DNA a descins la sediul Poliției Locale. Infracțiunile investigate de procurori
DNA a făcut verificări la Poliția Locală din București.

Percheziții și la Poliția Locală Sector 1

În același dosar, pe 19 ianuarie, DNA a făcut făcute percheziții la două sedii ale Poliției Locale Sector 1, privind unele nereguli în legătură cu achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale. Primăria Sectorului 1 a transmis atunci că Poliţia Locală a pus la dispoziţia anchetatorilor toate documentele solicitate și colaborează cu DNA.

Dacă vreun angajat al administraţiei locale este implicat în practici nelegale nu vom ezita să luăm măsurile care se impun, inclusiv desfacerea contractului de muncă şi sesizarea autorităţilor competente”, au transmis oficiali ai Primăriei Sector 1.

În aceeași zi, primarul Clotilde Armand solicita Corpului de Control al instituției să verifice toate contractele de achiziții publice încheiate de Poliția Locală în anul 2022, potrivit oficiali ai Primăriei Sector 1. „Cine se crede mai presus de lege plăteşte!”, spunea atunci primarul Sectorului 1.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...