Motivul pentru care Diana Șoșoacă merge des la Ambasada Rusiei: „Aceste declarații atrag România mai aproape de război”

Andrei Simion 11.06.2023, 22:20
Motivul pentru care Diana Șoșoacă merge des la Ambasada Rusiei: „Aceste declarații atrag România mai aproape de război”

Senatoarea Diana Șoșoacă, liderul partidului S.O.S, avertizează că atacurile Ministerului român de Externe la adresa Rusiei aduc țara noastră cu un pas mai aproape de război!

Diana Șoșoacă avertizează România

„Atacul MAE român la adresa Ambasadei Rusiei împinge România cu un pas mai aproape de război. Voi lupta din răsputeri pentru a evita intrarea României în război, iar partidul S.O.S. România este singurul partid din România care are ca punct principal în programul de guvernare păstrarea păcii”, a declarat Șoșoacă.

Potrivit senatoarei, „toate celelalte partide aruncă perdele de fum cu programe de guvernare irealizabile, după ce s-au aliniat în spatele susținerii războiului. Ce program de guvernare va mai fi valabil dacă aceste partide aruncă România în război? De unde vor mai fi bani pentru învățământ, pentru salarii și pensii, de unde vom avea creștere economică și bani pentru sănătate dacă toată economia României se va prăbuși ca urmare a implicării în război?”.

În continuare, avocata a motivat că „obiectivul principal al S.O.S. România este salvarea țării de la război, pentru că, dacă nu vom păstra pacea, nu vom mai avea nici măcar alegeri! Nu mă interesează Rusia, nu mă interesează UE sau SUA, mă interesează pacea pentru poporul român!”.

De ce e văzută des cu rușii

Invitată în platoul Realitatea Plus, la emisiunea moderată de Anca Alexandrescu, „Culisele Statului Paralel”, Diana Șoșoacă a dezvăluit motivul pentru care a fost văzută atât de des la evenimentele organizate de Ambasada Rusiei la București.

„Am primit invitații de la Ambasada Rusiei, toate evenimentele lor sunt în prima jumătate a anului. Au fost evenimente la care nu m-am dus. Am acceptat, știam că vin mulți diplomați. Citesc foarte mult presă internațională. Nu are nicio legătură cu voturile. (n.r. – motivul pentru care merge la Ambasada Rusiei) Dacă aș fi fost să mă duc după voturi, aș fi jucat cărțile cum joacă toate partidele politice, inclusiv de la AUR. Dacă România nu ar fi cu un picior în război, nu aș fi nevoită să mă duc atât de des.

Faptul că eu am păstrat aceste relații deschise, sunt totuși senator. Având în vedere că nimeni din România, din toate oficialitățile, nu a vrut nici măcar să promoveze o opinie din partea celuilalt stat. Astăzi, DW recunoaște că cauza relațiilor diplomatice bune dintre Rusia și România este senatorul Diana Sosoaca.

Nu mă duc pentru că aș ține cu Rusia. Țin cu România, iar dacă România mea, poporul meu, e în acest pericol și nimeni nu înțelege…Dacă avem relații de dușmănie suntem terminați. Știți ce spune tratatul de aderare la NATO? Că în termen de 72 de ore NATO trebuie să acționeze în caz că…și atunci, ce face România în 72 de ore? Nu e vorba de speriat, dar oamenii trebuie să fie conștienți și să-i oblige pe cei de la guvernare să oprească această activitate care e împotriva interesului României”, a mărturisit ea.

Urmăriți Impact.ro și pe