EXCLUSIV

Motivul pentru care Cătălin Scărlătescu nu-și poate deschide restaurant în București. Pe cine acuză celebrul chef (Exclusiv)

Stan Filon 27.04.2022, 08:48
Motivul pentru care Cătălin Scărlătescu nu-și poate deschide restaurant în București. Pe cine acuză celebrul chef (Exclusiv)

Celebrul bucătar Cătălin Scărlătescu a spus în exclusivitate pentru Impact.ro care este motivul pentru care nu-și poate deschide propriul restaurant în București. Este foarte supărat pe Primăria Capitalei și propabil că și pe primarul General Nicușor Dan, deși nu o spune cu subiect și predicat. Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, însă cu toate acestea întâmpină probleme serioase cu autoritățile.

Care este motivul pentru care Cătălin Scărlătescu nu-și poate deschide restaurant în București

Chef Cătălin Scărlătescu nu mai are nevie de nicio prezentare. Emisiunile pe care le prezintă de atâția ani l-au făcut cunoscut în întreaga țară, însă acesta își făcuse un renume în industria gastronomică cu mult timp înainte de a deveni cunoscut în întreaga țară. Este unul dintre cei mai buni chefi din țară, însă cu toate acestea nu poate obține o simplă autorizație.

„Oricât ar părea de ciudat, în calea fericirii mele stă o autorizație. Una care nu se poate obține decât de la Primăria Capitalei. Cineva de acolo nu vrea să-mi semneze actul prin care mi-aș putea deschide așa cum arată legea propriul restaurant”, a declarat Scărlătescu pentru impact.ro.

Care este motivul pentru care Catalin Scarlatescu nu-si poate deschide restaurant in Bucuresti
Care este motivul pentru care Catalin Scarlatescu nu-si poate deschide restaurant in Bucuresti

Evită să dea nume

Cătălin Scărlătescu a evitat să ofere un anumit nume care stă în calea fericirii sale, poate deoarece se teme că dacă va rosti acel nume, nici nu va mai vedea vreodată autorizația respectivă.

„Nu știu cine e vinovat pentru ceea ce mi se întâmplă. Eu știu că am urmat toți pașii care mi s-au cerut și încă nu reușesc să obțin acea bucată de hârtie în baza căreia să-mi deschid restaurantul. Poate trebuia să fac ceva anume, dar nici asta nu știu. Ceea ce știu e că căile Primăriei la noi sunt tare încurcate. Poate ar fi fost mai bine pentru mine să mă numesc Vasilică Marcel, iar nu Cătălin Scărălătescu. Poate atunci aș fi reușit ceea ce nu reușesc să rezolv de câteva luni bune!”.

Cătălin Scărlătescu a spus că a vrut să facă totul ca la carte, pentru a nu i se reproșa vreodată ceva. Cu toate acestea, a întâmpinat probleme serioase.

„Am încercat să stau la rând și să fac tot ceea ce mi s-a transmis. Dar nici așa nu e bine, fiindcă nu obțin actele necesare. Însă eu rămân un tip optimist. Sper ca peste un an, de acum înainte, să obțin totuși hârtiile de care am nevoie!”, face el haz de necaz.

„Haos și găteală”

Cătălin Scărlătescu avea chiar și o dată anume când credea că va deschide restaurantul. Mai mult, avea chiar planificat și un eveniment. Cu acest eveniment avea să inaugureze noul restaurant, însă așa cum spune o vorbă din popor, „socotelile de-acasă nu se potrivesc cu cele din târg”. Nici prind gând nu îi trecea celebrului bucătar că nu va putea obține autorizația de funcționare.

Așadar, data de 13 februarie, când stabilise deja petrecerea de lansare a restaurantului, a trecut deja, iar prietenul care urma să facă botezul fiului său a fost nevoit să găsească o altă locație, deoarece Cătălin Scărlătescu nu a reușit să obțină o autorizație.

„Aceasta e deviza mea: haos și găteală! În jurul meu pare că e mult haos, dar cu gătitul mă împac foarte bine! Așa că încerc să rămân un om cu picioarele pe pământ și optimist!”, a mai spus același Cătălin Scărlătescu pentru impact.ro, care bate la porțile primăriei pe acest subiect din toamna anului trecut.

Momentan, se știe doar că restaurantul lui Cătălin Scărlătescu va fi deschis, dacă va obține autorizațiile necesare, în vechea zonă bucureșteană „Matache Măcelaru”, mai exact la intersecția dintre Buzești și strada Griviței.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...