Motivul nebănuit pentru care Nicu era copilul preferat al soților Ceaușescu. La 15 ani a primit primul său vapor

Din perioada comunismului se păstrează, încă, multe povești. Se știe, spre exemplu, că Nicu Ceaușescu a fost preferatul soților Ceaușescu. Și s-a aflat și de ce.

Nicu Ceaușescu era preferatul cuplului dictatorial format din Elena și Nicolae Ceușescu. Dintre toți ceilalți copii, însă, Zoe a fost cea care a avut de suferit, mai ales că mama sa, Elena, nu prea o avea la suflet.

De multe ori, Elena Ceaușescu a intervenit în viața ei și a supus-o la mai multe umilințe. Nicolae Ceaușescu era mai indulgent la acest capitol, scrie Ioan Mihai Pacepa în „Orizonturi roşii”.

De ce era Nicu copilul preferat al soților Ceaușescu

Cum își teroriza Elena Ceaușescu fiica. Îi urmărea partidele de amor cu iubiții și a vrut asasinarea unuia dintre ei

Doar Nicu Ceaușescu ajunsese să fie favoritul părinților, doar pentru că devenise un comunist cu excese de depravare

Valentin Ceaușescu a studiat pentru multă vreme la Londra și nu prea a reușit să intre în grațiile părinților săi. Singurul care s-a bucurat, însă, de răsfăț a fost Nicu Ceaușescu. 

Nicu a fost dat, la un moment dat, în lui Ştefn Andrei şi a lui Cornel Pacoste – pe care soții Ceaușescu îi considerau „două exemple strălucite ale intelectualului nou, comunist”

“Vreau ca Nicu să devină ministru de externe, a ordonat Ceauşescu. Nicu trebuie să fie viitorul preşedinte al României, erau instrucţiunile date de Elena Ceauşescu mentorilor lui”, mai scrie Pacepa.

Nicu era preferatul părinților lui.

„Era mult mai amuzant să-şi petreacă timpul cu gărzile de corp şi cu ofiţerii de securitate ce mişunau în jurul reşedinţei prezidenţiale şi să le imite manierele şi vocabularul. Tot în copilărie era luat în zeflemea de Valentin şi Zoia, care nu-l văzuseră niciodată citind o carte. Părinţii lui şi-au legat toate speranţele de el, totuşi. Abia deschizând gura, Nicu putea să aibă tot ce-şi dorea şi chiar mai mult. La vârsta de 14 ani, a fost apreciat pentru că a devenit bărbat violând o colegă de clasă, dându-i-se prin urmare prima lui maşină. Când a împlinit 15 ani, a primit primul său vapor. Iar la vârsta de 16 ani a devenit un huligan beţiv, scandalizând tot Bucureştiul cu accidentele de maşină şi violurile sale”, mai scrie Pacepa.

Nicu Ceauşescu a continuat să ducă un stil de viață dezordonat, în ciuda faptului că părinții săi nu erau de acord. Chiar și așa, nu i-au pus frână niciodată, mai spune Pacepa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI