Motivul crunt pentru care un halterofil a vrut să fie prins dopat la Jocurile Olimpice. Sportivul a recunoscut tot

Cristian Cojocaru 01.08.2021, 18:20
Motivul crunt pentru care un halterofil a vrut să fie prins dopat la Jocurile Olimpice. Sportivul a recunoscut tot

Jocurile Olimpice nu înseamnă numai medalii și sport. Culisele arată că unii sportivi recurg la gesturi extreme din cauza stresului și a presiunii puse pe ei. În acest sens, un halterofil a vrut să fie prins dopat în cadrul Olimpiadei de la Tokyo.

Un halterofil a vrut să fie prins dopat la JO de la Tokyo

După ce Simone Biles s-a retras de la mai multe probe din cauza stresului acumulat, un halterofil a recunoscut faptul că are probleme psihologice și nu poate continua. Este vorba așadar despre Arley Mendez, un halterofil în vârstă de 27 de ani care era reprezentantul Chile, la Olimpiada de la Tokyo.

Sportivul a participat la proba de haltere, la categoria de 81 de kilograme. Performanțele acestuia l-au clasat abia pe ultimul loc, după ce a dat dovadă că nu poate să ridice greutățile impuse de concurs. Frustrările l-au acaparat din cauza faptului că nu a reușit să îi facă pe cei de-acasă mândrul. Halterofilul nu a mai rezistat și a recunoscut că are de-a face cu depresia, lucru care l-a împins să fumeze în mod intenționat marijuana. Ulterior, acesta a fost depistat ca fiind dopat.

„Într-o anume săptămână eram în Cali și aveam depresie, așa că am fumat marijuana. Ce atlet face asta cu 48 de ore înainte să fie testat? Treaba asta am făcut-o inteționat, ca să mă duc naibii. Am avut un 2017 foarte bun, apoi anul viitor au început problemele. Dar am continuat, și mi-am distrus piciorul printr-o fractură de stres. Am hernie de disc. Sunt terminat”, a spus Mendez.

halterofil prins dopat
Mendez a dorit sa fie depistat ca fiind dopat in cadrul JO de la Tokyo

Sportivul vrea să își încheie cariera

Halterofilul a mai declarat că acesta reprezintă finalul său de carieră, fiind convins că sportul îi face mai mult rău.

”Mă retrag, nu mai vreau să ridic greutăți. Mă voi dedica altor lucruri. Sportul îmi face rău, sufăr mult și mă doare, depresii… Nu mai pot să rezist. Sper că mă înțelegeți. Am vrut să mă retrag acum mult timp, dar știți prea bine ce se întâmplă: am o familie și trebuie să o hrănesc”, a mărturisit Mendez.

În luna iunie, Mendez a fost informat că a fost depistat pozitiv la marijuana și faptul că nu va mai putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo însă acesta a făcut apel și a reușit astfel să participe la cel mai important eveniment sportiv din lume. În ceea ce privește povestea sa de viață, la doar 19 ani a plecat din Cuba pentru a lăsa în urmă regimul de acolo. După ce a ajuns în Chile, acesta a reușit să câștige o competiție de haltere, însă a părăsit echipa după ce antrenorul i-a reținut pașaportul.

Urmăriți Impact.ro și pe