Motivul bizar pentru care prințul Charles nu va fi numit Regele Charles după încoronare. Regula pe care trebuie să o respecte fiul Reginei Elisabeta a II-a

Ioana Bucur 08.09.2022, 17:01
Motivul bizar pentru care prințul Charles nu va fi numit Regele Charles după încoronare. Regula pe care trebuie să o respecte fiul Reginei Elisabeta a II-a

Monarhia britanică vine la pachet cu un set de reguli strice, unele dificile, altele chiar bizare. Din ultima categorie face parte motivul pentru care Prințul Charles nu va fi numit „Regele Charles” după încoronare. Totul este explicat în protocolul pe care fiul Reginei Elisabeta a II-a este obligat să îl respecte.

De ce Prințul Charles nu va deveni Regele Charles după încoronare

Fiind primul în linia de succesiune la tronul Marii Britanii, Prințul Charles va fi încoronat după decesul Reginei Elisabeta a II-a. Totuși, multe voci din rândul experților în monarhia britanică susțin că este foarte posibil ca el să nu fie niciodată numit „Regele Charles”.

Potrivit protocolului regal, orice nou suveran poate alege oricare dintre prenumele de botez ca nume pentru perioada în care va domni, iar moștenitorul reginei are trei nume pe care le-ar putea folosi: Philip, Arthur și George.

Cu toate că pare o decizie bizară, Charles nu ar primul monarh care alege să își schimbe numele după încoronare. Și mama sa a fost pusă în situația de a alege, însă a rămas Elisabeta. Bunicul lui, însă, a devenit Regele George al VI-lea după tatăl său, George al V-lea, renunțând astfel la numele pe care îl folosise până în acel moment al vieții sale, Albert.

Astfel, dacă englezii nu vor avea „Regele Charles”, ar putea acea „Regele Philip”, „Regele Arthur” sau „Regele George”. Schimbarea numelui ar putea fi legată de istoria nefericită din jurul celorlalți monarhi care au păstrat Charles.

Regele Charles I a avut o domnie dezastruoasă, marcată de controverse, nu s-a bucurat de popularitate în rândul britanicilor, ceea ce a dus la izbucnirea unor războie civile. A murit decapitat în 1649.

Motivul bizar pentru care prințul Charles nu va fi numit Regele Charles după încoronare. Regula pe care trebuie să o respecte fiul Reginei Elisabeta a II-a

Cei patru copii, alături de Regina Elisabeta. Medicii, îngrijorați pentru monarh

După 70 de ani de domnie și un an de la moartea bărbatului care i-a fost sprijin toată viața, starea de sănătate a Reginei Elisabeta a II-a s-a degradat îngrijorător.

Monarhul a fost plasat sub supraveghere medicală, pe 8 septembrie 2022, la Castelul Balmoral din Scoția, au anunțat reprezentanți ai Palatului Buckingham.

„În urma unei noi evaluări, în această (joi) dimineaţa, medicii reginei sunt îngrijoraţi de starea sănătăţii Majestăţii Sale şi au recomandat să rămână sub supraveghere medicală.

Regina rămâne confortabilă şi la Balmoral”, s-a anunţat într-un comunicat de la Palatul Buckingham.

Toți cei patru copii ai suveranului, inclusiv Prințul Charles, au ajuns la Balmoral.

„Mă gândesc – şi oamenii din Regatul nostru Unit se gândesc – la Majestatea Sa Regina şi la familia sa în acest moment”, a transmis noul premier al Marii Britanii, Liz Truss.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...