Motivele pentru care Robert Negoiță pleacă din PSD. „A promovat multe nulități care lătrau la comanda Stăpânului”

Raluca Juncu 06.07.2020, 14:55

Robert Negoiță, primarul sectorului 3 al Capitalei a anunțat astăzi că renunță la apartenența sa la PSD și că va candida la alegerile locale din această toamnă, însă nu din partea social-democraților. Edilul a motivat alegerea făcută printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Epoca Dragnea a fost o adevărată tragedie pentru cel mai mare partid din România”

Primar al sectorului 3 de șase ani, Robert Negoiță a anunțat că renunță la calitatea sa de membru al social-democraților, care i-a asigurat al doilea mandat din perioada 2016-2020. Decizia vine într-un context dificil pentru PSD, în contextul în care și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pierde teren în fața contracandidatului său susținut de PNL, Nicușor Dan.

„Anunț public, astăzi, că nu voi mai candida din partea PSD la alegerile locale din această toamnă (…) în ultimii cinci ani, am trăit numeroase dezamăgiri și revolte în calitate de membru PSD.
Epoca Dragnea a fost o adevărată tragedie pentru cel mai mare partid din România, în care politica pumnului în gură a consfințit dictatura absolută a unui individ ce a adus și promovat în conducerea PSD-ului multe nulități, a căror singură calitate a fost aceea de a lătra la ordin și de a asculta cu sfințenie comanda >”, a scris pe Facebook edilul.

Robert Negoiță amintește și de fostul premier Viorica Dăncilă, despre care spune că a adus o rușine fără precedent în istoria România, prin candidatura sa la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019. Primarul Sectorului 3 susțină că gruparea din care a făcut parte se dovedește a fi extrem de slăbită în prezent, prin prisma mai multor personaje, printre care și Marcel Ciolacu, sub conducerea căruia simte că nu se mai regăsește.

„Ar fi nedrept să nu vorbesc, în încheiere, și despre actualul președinte al partidului, Marcel Ciolacu. Nu am uitat, Marcel, că ai fost printre puținii care au avut curajul ca, în cea mai neagră perioadă a dictaturii Dragnea, să-și pună semnătura pe documentul prin care ceream excluderea din partid a > (…)

Din nefericire, în acest moment, nu cred că-ți dai seama de forța și de perenitatea acestor căpușe însetate de sânge, putere și întuneric, ce parazitează partidul. Îți apreciez dorința de a încerca reformarea acestui partid și vocația de Don Quijote. Dar îmi rezerv dreptul ca, în acest moment, să nu îți fiu Sancho Panza în această luptă, cred eu, cu morile de vânt”, a mai precizat Robert Negoiță.

Sursa foto: Inquam Photos