Moțiunea de cenzură va fi citită astăzi, însă votul va fi după pronunțarea CCR

Nicu Stan 09.09.2021, 13:48
Moțiunea de cenzură va fi citită astăzi, însă votul va fi după pronunțarea CCR

Se decide când va avea loc votul pentru moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu. PNL, PSD și UDMR ar putea susține în ședința de joi a Birourilor Permanente ca moțiunea de cenzură să fie votată pe 1 octombrie, la o săptămâna după congresul PNL și cu o zi înainte de congresul USR PLUS.

Se decide când se va vota moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu. Ce și-ar dori premierul

UPDATE, ora 13: 47– Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului au hotărât astăzi că moțiunea de cenzură USR PLUS-AUR va fi citită în ședina de joi, începând cu ora 16:00, însă dezbaterea și votarea vor avea loc după decizia CCR.

Aceasta a fost a cincea ședinţă pe tema moţiunii, în încercarea de a stabili calendarul moțiunii de cenzură împotriva guvernului Cîțu. Primele patru au fost suspendate din lipsă de cvorum, însă acum soluția a venit de la UDMR.

AUR sesizează CCR că votul moțiunii se amână

De asemenea, viceliderul grupului senatorilor AUR, Rodica Boancă, a anunţat că formațiunea sa va sesiza CCR după ce Birourile Permanente Reunite au decis amânarea dezbaterii şi votului moțiunii până la decizia Curţii cu privire la conflictul dintre Guvern şi Parlament.

Știrea inițială

PNL, PSD și UDMR ar putea susține în ședința de joi a Birourilor Permanente ca moțiunea de cenzură să fie votată pe 1 octombrie. Asta ar pica la o săptămâna după congresul PNL și cu o zi înainte de congresul USR PLUS, susțin surse politice pentru ziare.com.

Interesul taberei lui Florin Cîțu este să amâne moțiunea de cenzură după congresul PNL care va avea loc pe data de 25 septembrie.

Florin Citu ar vrea amanarea votului motiunii de cenzura pana dupa alegerile din PNL
Florin Citu ar vrea amanarea votului motiunii de cenzura pana dupa alegerile din PNL

PSD a boicotat ședințele

De asemenea, PSD a boicotat cele patru ședințe ale Birourilor Permanente după depunerea moțiunii de cenzură.

În plus, plenul Parlamentului, convocat de cei doi preşedinţi ai Senatului şi al Camerei Deputaţilor, respectiv Anca Dragu şi Ludovic Orban, în care ar putea fi prezentată moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR, se întruneşte astăzi, de la orele 16:00.

Ce a hotărât Ludovic Orban

De asemenea, la ora 10:00 se vor reuni Birourile permanente pentru a stabili proiectul ordinii de zi şi a programului de lucru al şedinţei de plen reunit.

De asmenea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat ieri că a luat hotărârea, alături de preşedintele Senatului, de a convoca plenul Camerelor reunite, precizând că este o obligaţie constituţională.

Ludovic Orban respectă Constituția

„Am luat decizia astăzi de a convoca plenul Camerelor reunite, împreună cu preşedintele Senatului. Vreau să fac câteva precizări, ca să fiu foarte bine înţeles: convocarea făcută de preşedinţii celor două Camere nu cuprinde ordinea de zi, nu este regulamentar ca preşedinţii, când fac convocarea plenului Camerelor reunite, să stabilească propunerea de ordine de zi.

Pentru stabilirea proiectului ordinii de zi, vom convoca Birourile permanente reunite, care, în conformitate cu prevederile articolului 15 din regulamentul şedinţelor comune, au acest atribut de a stabili proiectul ordinii de zi. Este o obligaţie constituţională a preşedinţilor celor două Camere aceea de a convoca plenul pentru a permite respectarea Constituţiei„, a afirmat Ludovic Orban.

Ședința va avea loc și fără cvorum

De asemenea, Ludovic Orban a anunțat că, chiar dacă nu se întruneşte cvorumul la şedinţa Birourilor permanente reunite, şedinţa tot va avea loc.

Urmăriți Impact.ro și pe