INTERVIU

Monica Anghel recunoaște că a fost corigentă la școală. „Nu-mi plăcea”. De ce are acum pereții plini de diplome. EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 22.07.2022, 18:46

Monica Anghel, una dintre cele mai bune voci feminine autohtone, a debutat în muzică încă de când avea 14 ani, iar de atunci a colecționat o mulțime de trofee, iar pereții camerei sale sunt tapetați cu diplome, potrivit propriilor mărturisirri. Artista nu ne-a ascuns faptul că nu i-a plăcut școala, și nici cum reușește să țină kilogramele sub control. Aceasta are grijă ce mănâncă și face fasting, un procedeu anti-îmbătrânire, în care trebuie să respecte mai multe reguli în alimentație.

Monica Anghel recunoaște că nu a fost o elevă model

– Ați primit o mulțime de premii de-a lungul carierei dumneavoastră. Unde le păstrați?

Am un birou unde am absolut tot, toate diplomele, trofeele. Am toți pereții tapetați cu diplome și biroul plin de trofee. Din nefericire, nu dețin însă unul chiar așa de mare încât să le pot pune pe toate. Dar poate la un moment dat, o să am unul mai încăpător. Premiile au venit pur și simplu, eu nu mi-am propus asta. Dar ele se întâmplă, dacă faci lucrurile bine.

Cine a îndrumat-o să facă muzică

– La școală ați fost la fel de premiată?

La școală nu eram premiantă, nu îmi plăcea. Mergeam doar pentru că trebuia să o fac, ca să intru la facultate, să fac ceea ce îmi plăcea de fapt… Eu am terminat Universitatea de Artă Teatrală și asta a venit în completarea muzicii.

– Ce ați alege între teatru și muzică?

Ambele, nu pot și nu am de ce să le separ, pentru că se completează extraordinar de bine. Am jucat în spectacole de teatru, în filme, nu în muzicaluri. Mă bucură și mă îmbogățește fiecare spectacol, fie că-i concert sau specacol de teatru.

– Ați debutat în muzică încă de când aveați 14 ani…

Da, pentru perioada aceea era devreme. Am debutat în anul 1986, la Festivalul de muzică București. Am lua premiul Tinereții, eram cea mai mică din tot concursul. Studiam opt ore pe zi, iar la 16 ani am cântat și într-un bar, cu o trupă live foarte cunoscută. Mergea tata cu mine, după două piese plecam acasă.

După cinci ani, în vacanță în Malta

– Când ați fost ultima oară în vacanță?

Abia m-am întors, a fost prima vacanță după cinci ani de zile. Am fost în Malta, o săptămână. Malta prin excelență, e o destinație pentru a fi vizitată. Am fost împreună cu fiul meu, soțul nu a putut pleca de la muncă. Am fost și-n Italia, la Roma, la Torino la un concert, unde aveam bilete de acum doi ani, am mers și la Monaco și m-am întors acasă.

– Care a fost cea mai mare realizare a dumneavoastră?

Copilul meu este împlinirea vieții mele. Cu siguranță, te bucuri când vezi oameni fericiți la concerte, în preajma ta. Dar bucuria pe care o ai când acasă te așteaptă copilul tău nu poate fi descrisă. Aviv e sufletul meu.

Face fasting și a eliminat carbohidrații din alimentație

– Cum aveți grijă de imaginea dumnavoastră?

Tot ceea ce fac, o fac pentru mine. Mănânc foarte sănătos, am grijă la cantitățile pe care e mănânc, la ora la care e ultima masă. Fac și fasting. Din toamnă o să mă reapuc de sport. Important este să ne simțim bine în pielea noastră.

– Ce produs ați scos din alimentație?

Toți cabohidrații, nu e un secret.

A rămas corigentă la chimie, iar mama sa a îndrumat-o să facă muzică

Monica a știut încă din copilărie ceea ce-și dorește. Nu-i plăceau toate materiile și învăța doar ceea ce știa că o va ajuta să-și urmeze visul. Mai mult, potrivit propriilor sale mărturisiri, a rămas corigentă la chimie. Artista a debutat în muzică încă de când avea 14 ani și studia nu mai puțin de opt ore pe zi. Mama sa a fost cea care și-a dat seama că are talent și a îndrumat-o spre acest domeniu.

„În școală învățam doar ce-mi plăcea. La chimie chiar am fost corigentă, un semestru. Mama și-a dat seama că pot face muzică, ea a ținut să am această profesie. A fost peste tot cu mine și m-a susținut mereu.

Am debutat în anul 1986, la Festivalul de muzică București. Am luat premiul Tinereții, eram cea mai mică din tot concursul. Studiam opt ore pe zi, iar la 16 ani am cântat și într-un bar, cu o trupă live foarte cunoscută. Mergea tata cu mine, după două piese plecam acasă”, ne-a mai spus artista cu ocazia galei care a avut loc la Opera Română, în cadrul căreia a primit premiul pentru performanță vocală, acordat de Revista „Actualitatea Muzicală” a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Întrebată care a fost cea mai mare realizare a sa, Monica a răspuns:

„Copilul meu este împlinirea vieții mele. Cu siguranță te bucuri când vezi oameni fericiți la concerte, în preajma ta. Dar bucuria pe care o ai când acasă te așteaptă copilul tău nu poate fi descrisă. Aviv e sufletul meu”.

Urmăriți Impact.ro și pe