Momentul în care o rachetă explodează în fața unui civil care mergea pe o stradă din Kiev. Imaginile au șocat lumea Video

Cătălina Burghelea 15.03.2022, 08:13
Momentul în care o rachetă explodează în fața unui civil care mergea pe o stradă din Kiev. Imaginile au șocat lumea Video

Camerele de supraveghere dintr-o suburbie a Kievului au surprins un moment șocant. O rachetă trasă de ruși a explodat la câțiva metri distanță de un bărbat care se plimba prin zonă. Imaginile au ajuns pe internet și fac înconjurul lumii. Lumea este îngrozită de cele întâmplate. Atacul a venit în timp ce trupele lui Putin și-au intensificat luptele aeriene asupra capitalei ucrainene. La scurtă distanță de locul loviturii cu rachetă, cel puțin doi oameni au fost uciși și trei au fost răniți în bombardarea unui bloc de apartamente.

Moment dramatic pe o stradă din Kiev

Imaginile postate online arată momentul în care o rachetă a explodat pe o stradă din Kiev, chiar în fața unei persoane care se plimba printr-un parc din apropiere, de pe strada Kyrylivska. Videoclipul a devenit viral pe rețelele sociale.

O rachetă explodează în fața unui bărbat

Un bărbat din suburbiile Kievului și-a văzut moartea cu ochii după ce o rachetă rusească a explodat în fața lui. Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere din zonă și arată momentul în care civilul merge agale prin parc, însă, la scurt timp, este alertat de un zgomot puternic, ce-l determină să se uite în zare.

Într-o fracțiune de secundă, o rachetă explodează la câțiva pași de el. Bătrânul se sperie și începe să grăbească pasul, pentru a nu fi rănit de suflul exploziei. Atacul a provocat pagube mari unui autobuz, iar celelalte vehicule au fost distruse. Ferestrele clădirilor din jur au fost, de asemenea, sparte.

Capitala Ucrainei, bombardată intens de ruși

În capitala Ucrainei, acum înconjurată de ruși și golită de peste jumătate de milioane de locuitori, ultimele asalturi au ucis cel puțin două persoane. Atacul de luni, 14 martie, a venit în timp ce trupele ruse și-au intensificat asaltul cu lovituri aeriene și bombardamente asupra Kievului. La câțiva kilometri distanță de locul exploziei, cel puțin doi oameni au fost uciși și alți trei au fost răniți, după ce un bloc cu nouă etaje a fost ținta soldaților lui Vladimir Putin.

Val de atacuri asupra civililor

Pe parcursul zilei de luni, 14 martie, au avut loc explozii puternice în Kiev, iar un bloc de apartamente dintr-una din suburbiile orașului a fost lovit de rachete. În orașul asediat Mariupol, peste 2.500 de civili au murit, estimează oficialii ucraineni, iar cei care au rămas sunt lipsiți de energie electrică, apă și căldură.

Imaginile din satelit demonstrează amploarea daunelor provocate de ruși

Noile imagini din satelit, oferite de Maxar Technologies, arată că aproape fiecare casă din partea de nord-vest a satului Moschun, situat lângă Kiev, a suferit daune semnificative din cauza războiului Rusia-Ucraina. Sunt pagube masive și în Mariupol, inclusiv la Spitalul Regional de Terapie Intensivă. Unele locuințe ard în incendii, iar câmpurile din jurul localității sunt și ele pârjolite.

Între timp, o a patra rundă de discuții între negociatorii ruși și ucraineni a fost pusă pe „pauză” până marți, când „discuțiile continuă”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...