Momente uluitoare cu fata bătută în centrul Craiovei, sub ochii trecătorilor. Ce au întrebat-o jandarmii

Redacția IMPACT 09.03.2020, 09:04
Momente uluitoare cu fata bătută în centrul Craiovei, sub ochii trecătorilor. Ce au întrebat-o jandarmii

Scene violente în plin centrul Craiovei. O adolescentă a fost bătută cu sălbăticie de alte fete, în timp ce alți copii au asistat nepăsători. Ce s-a întâmplat după?

„Te rog stai cu mine până vine poliţia, mi-e frică”

O fată de 15 ani a fost bătută cu plină cruzime în centrul orașului Craiova, sâmbătă 7 martie, în jurul orei 17:00, sub ochii mai multor copii care s-au adunat pentru a asista la scenă, dar fără însă să intervină. Adolescenta a fost trasă cu sălbăticie de păr, lovită cu brutalitate de în stomac, scuipată și înjurată, potrivit Adevarul.

Întreaga scenă a fost văzută de o studentă la medicină, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, care a povestit pe pagina sa de Facebook cum s-a derulat întregul eveniment nefericit.

„Astăzi (sâmbătă, 7 martie, n.r.) am asistat la ceva barbaric, inuman, oribil. Am ajuns acasă şi primul lucru care mi-a trecut prin cap a fost să îmi pun gândurile în ordine pentru a putea împărtăşi episodul de sălbăticiune la care am fost martoră”, își începe tânără relatarea.

La ieșirea dintr-un centru comercial din municipiu, studenta sesizează mai multă agitație în jur și un grup de copii care se agitau.

„Observ pe pasarelă vreo 30 de adolescenţi de 13-14-15 ani care vociferează şi se agită „Hai să luăm popcorn că o bate pe aia”. Mă uit rapid în jur să o reperez pe „aia” care urmează să fie agresată. Mai departe de mine, la vreo 100 de metri o fată este trasă cu sălbăticie de păr, împinsă, lovită, încolţită de alte câteva fete. Agresoarele râd şi înjură. „Hai bă las-o, gata” sau „Dă mă în ea!” strigă publicul parcă asistând la o luptă între gladiatori”, a relatat pe Facebook Mona Irina Drăgan.

Deși inițial agresoarele au părut ă vor să plece, s-au răzgândit și s-au întors pentru un ultim gest de a o scuipa pe adolscenta încolțită. Între timp, studenta s-a grăbit să intervină către adolscenta care apelase deja numărul unic de urgență 112.

„Nu apuc să ajung la scena faptei că fata lovită reuşeşte să fugă. Fug şi eu după ea. O ajung din urmă în faţa liceului Carol. Vorbeşte la telefon, tremură. Mă apropii încet să nu o sperii. „Da…m-au bătut, vă rog veniţi” povesteşte la telefon cu voce tremurândă. Îi pun mâna pe umăr şi îi fac semn că totul e în regulă, că sunt acolo să o ajut. Închide telefonul. Văd pe ecran numărul de urgență 112”, povestește studenta la medicină.

Tremură toată, plânge, este în şoc. „Vrei să îi sunăm pe părinţii tăi?” „Nu, nu pot, m-ar închide în casă şi m-ar certa tot pe mine” spune ea şi lacrimile încep să îi curgă şi mai tare.”Te rog stai cu mine până vine poliţia, mi-e frică” „Sigur, stai liniştită, sunt aici”, mai spune tănăra salvatoare care a fost uimită de faptul că după ce mângâiat-o pe spate pe adolscentă, a rămas cu părul ei în mână, care se poate vedea și în fotografia postată de aceasta pe Facebook.

La 20 de minute distanță, ajunge și un echipaj de jandarmi la fața locului.

„Sunt de etnie(romă), nu?”

„Nu”, răspund eu

„Eh, sunt copii de bani gata atunci” îmi răspunde unul dintre ei şi continuă cu „Pe vremea lui Ceauşescu se făcea şcoală, nu ca în ziua de azi”. „Măcar de erau băieţi, atunci mai zici” continuă el”.

 

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe