Momente grotești la Digi 24. Gândacii umblă pe o invitată, în direct. Ce a făcut femeia

Ioana Bucur 16.12.2020, 20:20
Momente grotești la Digi 24. Gândacii umblă pe o invitată, în direct. Ce a făcut femeia

Scene grotești la Digi 24, în direct! Camerele de filmat au suprins momentul în care gândacii umblă pe o invitată. Ce a făcut femeia, medic și expert în sănătate publică?

Momente grotești la Digi 24. Ce s-a întâmplat în platou, în timp ce camerele filmau cum gândacii umblă pe o invitată

Un medic, expert în sănătate publică, a fost protagonistul unor moemente greu de privit, în platoul unui jurnal de știri de la Digi 24. La scurt timp după debutul discuției, camerele de filmat au suprins momentul în care gandacii umblă pe o invitată. Pe toată durata interviului, ce a durat aproape zece minute, pe sacoul și pe gâtul medicului Ioana Stăncel s-au plimbat doi gândaci de bucătărie.

Cu toate că se poate observa clar că prezentatoarea a observat cum gândacii umblă pe invitată, nici ea și nici cei din spatele aparatelor de filmat nu îi atrag atenția sau cer o pauză de publicitate pentru întreruperea momentului grotesc. Din nefericire, interviul este dus până la capăt, fără ca medicul să își dea seama ce se întâmpla. Femeia nu a avut nicio reacție, continuând să vorbească despre retestarea celor infectați și vindecați de Covid-19. Este posibil, totuși, ca medicul să fi simțit totul, însă s-a abținut până la finalul interviului.

Întregul moment poate fi văzut AICI.

Gândacii de bucătărie, o problemă de sănătate publică în toată țara

Gândacii de bucătărie sunt o amenințare pentru sănătatea oamenilor, fiind purtătorii unor germeni foarte periculoși. Gândacii de bucătărie sunt o problemă din ce în mai mare în București, infestând blocuri, centre pentru vârstici, centre comerciale sau chiar spitale. Cele mai comune specii sunt gândacul negru de bucătărie, numit și Blatt orientalis, și gândacul roșu de bucătărie, Blattella germanica. Gândacii roșii de bucătărie sunt purtători de tuberculoză și anthrax, ai bacteriei Salmonella. Aceștia pot juca rol și de gazdă intermediară pentru nematozi, o specie de viermi ce trăiesc în organismele vii.

Gândacii de bucătărie preferă zonele umede și întunecoase, cum sunt canalizările sau, în cazul locuințelor, dulapurile. În general, sunt activi noaptea. Dacă ajung să fie văzuți și pe timp de zi, este un indicator al faptului că gradul de infestare a zonei este ridicat. În plus, specialiștii mai avertizează că aceste insecte pot să genereze toxinfecţii alimentare oru boli precum holeră, dizenterie, febră tifoidă, tetanos sau diferite parazitoze, cum ar fi giardia, toxaplasma, balantidium echinocrecus, granulosus taenia solium sau entomoeba.

Urmăriți Impact.ro și pe