Moment special pentru Ucraina la Gala Premiilor Oscar din 2022. Ce au purtat vedetele pe covorul roșu, în semn de susţinere pentru refugiaţi

Cătălina Burghelea 28.03.2022, 09:51
Moment special pentru Ucraina la Gala Premiilor Oscar din 2022. Ce au purtat vedetele pe covorul roșu, în semn de susţinere pentru refugiaţi

Ediția cu numărul 94 a premiilor Oscar a avut loc în Los Angeles, la celebrul Teatru Dolby. Gazdele celui mai prestigios eveniment din industria cinematografică au fost Regina Hall, Wanda Skyes și Amy Schumer.  Având în vedere războiul din Ucraina, în cadrul galei a avut loc un moment special, iar vedetele de la Hollywood și-au arătat susținerea pentru refugiații ucraineni.

Omagiu adus Ucrainei și refugiaților săi la Gala Premiilor Oscar 2022

Vedetele industriei cinematografice au onorat Ucraina și cetățenii săi la cea de-a 94-a ediție a Premiilor Academiei de la Los Angeles, ce a avut loc duminică. Un moment de reculegere a fost ținut imediat după discursul Milei Kunis, care s-a născut în Ucraina, la Cernăuți. Vedeta a vorbit despre pelicula The Long Goodbye și a făcut trimitere la ce se întâmplă în țara sa natală.

„(…) când ești martor la puterea și demnitatea celor care se confruntă cu o astfel de devastare, este imposibil să nu fii mișcat de rezistența lor”, a declarat actrița de origine ucraineană.

Mila Kunis și soțul ei, Ashton Kutcher, au strâns milioane de dolari pentru Ucraina. Vedeta a prezentat-o ​​pe Reba McEntire cântând „Somehow You Do”, un „cântec al rezistenței” din filmul „Four Good Days”, cu referire la războiul din Ucraina.

Moment de reculegere la ceremonia din Los Angeles

După spectacol, pe ecran au apărut următoarele cuvinte: „Am dori să ținem un moment de reculegere ca să ne arătăm sprijinul pentru poporul Ucrainei care se confruntă în prezent cu invazie, conflict și prejudecăți în interiorul propriilor granițe. În timp ce filmul este o cale importantă pentru noi de a ne exprima umanitatea în vremuri de conflict, realitatea este că milioane de familii din Ucraina au nevoie de hrană, îngrijire medicală, apă curentă și servicii de urgență. Resursele sunt limitate, iar noi, împreună, ca și comunitate globală, putem face mai mult. Vă cerem să sprijiniți Ucraina în orice mod. #fițialăturide ucraina”.

Vedetele de la Hollywood și-au arătat susținerea pentru Ucraina

Înainte de ceremonie, vedetele de la Hollywood au defilat pe covorul roșu cu steagul Ucrainei la piept. O serie de celebrități a adus un omagiu Ucrainei la premiile Oscar, desfășurate la Los Angeles. Printre acestea s-au numărat Jason Mamoa, Benedict Cumberbatch sau Jamie Lee Curtis. Actrița a arătat o panglică albastră, în sprijinul refugiaților ucraineni.

Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch

Actorul Sean Pean, dispus să facă un gest șocant pentru Zelenski

Unul dintre cei mai mari susținători ai lui Volodmir Zelenski este actorul Sean Penn. Vedeta a amenințat că va distruge toate statuetele Oscar dacă Academia nu-l lasă pe președintele Ucrainei să vorbească în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor.

„Nu există lucru mai important pe care-l poate face Academia americană de Film decât să-i ofere (n.r. – lui Zelenski) ocazia să ne vorbească nouă, tuturor (n.r. – la ceremonia Oscarurilor). Din ce înţeleg eu, s-a luat decizia să nu fie permis acest lucru. Dacă se va întâmpla asta, cred că va fi cel mai dezgustător moment din istoria Hollywood-ului şi sper să nu se întâmple aşa ceva. Dacă se va ajunge la aşa ceva, eu îmi voi distruge trofeele în public. Aceste momente pot reprezenta sfârşitul visului pentru copiii noştri. Cu toate acestea, Ucraina va câştiga lupta! Din punctul meu de vedere, nu există nicio îndoială în această privinţă. Ucraina va câştiga lupta, iar întrebarea care se pune este unde vom fi noi în acel moment”, a precizat Penn.

În momentul începerii conflictului, Sean Penn se afla în Ucraina, pentru a filma un documentar. Celebrul actor a spus că s-a întâlnit de două ori cu Zelenski. Prima oară a fost cu o zi înainte de invazia rusă, apoi după începerea războiului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...