Moment amuzant la Tulcea. Raluca Turcan și alți șase oficiali s-au înghesuit să taie o panglică. ”Ați mai avut foarfeci?”

Ana Anitoiu 23.09.2021, 14:30

Un moment amuzant a avut loc la Tulcea. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, și alte șase persoane s-au înghesuit să taie o panglică, la inaugurarea unui centru pentru recuperarea copiilor cu dizabilități.

Raluca Turcan, flancată de șase bărbați la tăierea unei panglici

Raluca Turcan a publicat pe internet o fotografie din momentul tăierii panglicii. În imagine, alături de ea apar cu foarfeci în mâini primarul localității Mahmudia, președintele Consiliului Județean Tulcea, precum și mai mulți reprezentanți ai asociației și firmelor care s-au ocupat de acest proiect.

”Am participat astăzi la inaugurarea singurului centru itinerant de recuperare pentru copiii cu dizabilități din localitățile izolate din Delta Dunării, un exemplu de servicii sociale integrate, parte consistentă a ceea ce ar trebui să fie asistența socială în România.

Un proiect inovativ al Fundației SERA România s-a concretizat astăzi cu sprijinul Penny și în colaborare cu Consiliul Județean Tulcea, fiind unul dintre cele mai clare exemple de bună practică în ceea ce privește parteneriatul public-privat.

În România avem aproape 79.000 de copii cu dizabilități, iar peste 650 sunt în județul Tulcea, unde există un singur centru de recuperare destinat celor mici, cu o capacitate de 80 de locuri”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Moment amuzant la Tulcea. Raluca Turcan si alti sase oficiali s-au inghesuit sa taie o panglica. ”Ati mai avut foarfeci?”
Raluca Turcan si ceilalti participanti, dupa taierea panglicii

Raluca Turcan, despre câți bani din PNRR le vor fi alocați persoanelor cu dizabilități

Ministrul a spus că aproximativ 100 de copii cu probleme medicale din Delta Dunării vor avea de acum acces la servicii de recuperare. Centrul medical amplasat pe o ambarcațiune va ancora în fiecare zi în localitățile în care trăiesc aceștia.

”Impactul acestui demers care începe astăzi în comunitățile izolate din Delta Dunării va fi imens, pentru că dincolo de numărul efectiv de copii care vor urca pe centrul plutitor pentru evaluare, recuperare medicală, consiliere psihologică, kinetoterapie ori logopedie, vorbim de membrii familiilor lor, care nu aveau nicio soluție pentru copiii în suferință”, a precizat Raluca Turcan.

De asemenea, ministrul Muncii a spus că în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) sunt alocați peste 50,1 milioane de euro pentru reabilitarea, renovarea și dezvoltarea infrastructurii sociale dedicate persoanelor cu dizabilități.

Raluca Turcan a adăugat că alți 730.000 de euro vor fi alocați sistemului de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități, ”în sensul intensificării acțiunilor de creștere a rezilienței sociale în comunitate”, în scopul prevenirii instituționalizării și îmbunătățirii calității vieții lor.

Avalanșă de ironii la adresa ministrului Muncii

Însă, mesajul publicat de Raluca Turcan n-a reușit să impresioneze prea multe persoane. Cu această postare, ministrul Muncii a stârnit o avalanșă de ironii, cei mai mulți oameni susținând că imaginea a fost ridicolă.

”Ați mai avut foarfeci?”, ”Sunteți așa de incapabili? Unul nu poate tăia panglica de unul dingur?”, ”Mai aveați puțin și o tocați milimetric”, ”Să nu vă tăiați mâinile între voi!”

”Păi în afară de a tăia tu panglica, deși meritul nu îți aparține, cu ce altceva ai contribuit? Ești de-a dreptul penibilă”, ”Așa arată culmea penibilului: un șir de politicieni feliază o panglica sub ochii națiunii” și ”Sunteți mai mulți decât aia care l-au construit!”, au fost câteva dintre comentarii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...