Modul în care te ajută apa sfințită de Bobotează. Vorbe culese din popor

Elena Avramescu / 06.01.2021, 12:28
Modul în care te ajută apa sfințită de Bobotează. Vorbe culese din popor

Apa sfințită de Bobotează. Astăzi, pe 6 ianuarie, creștinii ortodocși prăznuiesc Botezul Domnului Iisus Hristos sau Boboteaza, așa cum este cunoscută în popor această sărbătoare. În acest sens, credincioșii primesc Agheasma mare sau apa sfințită de la Bobotează, despre care se spune că are puteri tămăduitoare.

Modul în care te ajută apa sfințită de Bobotează

În popor, se spune că Agheasma mare, sfințită în ziua de Bobotează, are harul de a te izbăvi de rele: de boli, de puteri potrivnice și chiar de tulburare sufletească. După cum probabil știți sau ați intuit, în cadrul Bisericii se pregătesc două tipuri de Agheasmă: Agheasma mare și cea mică. În timp ce cea din urmă se pregătește când nu este apă sfințită, prima se face în ziua de Bobotează, dar și în ajunul acestei sărbători și se consumă din Ajunul Bobotezei până la Odovania praznicului. Totuși, Agheasma mare poate fi consumată și în anumite situații exepționale.

Apa sfințită în ziua de Bobotează devine un simbol al Iordanului, în care s-a botezat Mântuitorul, acesta fiind motivul pentru care este mereu limpede și are puteri deosebite. Ciar și cuvintele rugăciunii de sfinţire a apei mărturisesc despre puterea ei:

„Şi-i dă ei harul izbăvirii şi binecuvântarea Iordanului. Fă-o pe dânsa izvor de nestricăciune, dar de sfinţenie, dezlegare de păcate, vindecare de boli, diavolilor pieire, îndepărtare a puterilor celor potrivnice, plină de putere îngerească. Ca toţi cei ce se vor stropi şi vor gusta dintr-însa să o aibă spre curăţirea sufletelor şi a trupurilor, spre vindecarea patimilor, spre sfinţirea caselor şi spre tot folosul de trebuinţă…“.

Citește continuarea pe Știri din lume.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI