Modul în care se tranșează corect carnea de porc. Secretele celor mai tari măcelari au fost dezvăluite

Elena Avramescu 18.12.2020, 10:34
Modul în care se tranșează corect carnea de porc. Secretele celor mai tari măcelari au fost dezvăluite

Cum se tranșează corect carnea de porc. Carnea de porc este nelipsită de pe mesele românilor, mai ales în zilele de sărbătoare. În special de Crăciun, oamenii aleg să consume acest preparat extrem de gustos, fiindcă nu este o masă completă fără o friptură suculentă. Și cum mulți aleg să tranșeze acasă carnea, vă oferim câteva sfaturi utile despre cum se tranșează corect aceasta.

Cum se tranșează corect carnea de porc

Ceea ce trebuie să știi atunci când alegi să cumperi un porc este că în cazul unui purcel de lapte carnea nu se împarte pe calități. Tot corpul acestuia formează o singură calitate, împreună cu capul și picioarele.

Fiecare jumătate de porc normal se împarte în patru categorii și 9 secțiuni, după calitate. Iată cum se clasifică aceste categorii:

  1. Calitate superioară: Mușhiuleț și Antricot
  2. Calitatea I: Pulpă, Spată
  3. Calitatea a II-a: Ceafă, Piept, Fleică
  4. Calitatea a III-a: Rasolul din spate, Rasolul din față.

Fiecare jumătate de porc se împarte în patru categorii și 9 secțiuni, după calitate. Iată cum se clasifică acestea după calități:

  1. muschiulet;
  2. spată;
  3. rasolul din faţă;
  4. mijlocul de piept;
  5. fleică;
  6. ceafã;
  7. antricot;
  8. pulpã;
  9. rasolul din spate.

Citește continuarea pe Știri din lume.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...