Modalitatea prin care afli cine te sună cu număr necunoscut pe Android sau iPhone. Acum e posibil

Rădulescu Valentin 16.07.2020, 12:05
Modalitatea prin care afli cine te sună cu număr necunoscut pe Android sau iPhone. Acum e posibil

Dacă până acum părea imposibil să afli cine te sună cu număr necunoscut, acum lucrurile s-au schimbat. O simplă aplicație pe telefon te poate ajuta să afli persoana și locul din care ai fost sunat.

Aplicația care te ajută să afli locul și persoana care te-a sunat

Recent a apărut o aplicație pentru Android și iPhone care îți permite să vezi cine te-a sunat cu număr necunoscut, ceea ce până acum părea imposibil. Aplicația vine la pachet însă și cu mai multe beneficii, care te vor ajuta atunci când vine vorba de căutarea unui număr de telefon. Aplicația funcționează sub forma de crowdsourcing, iar din momentul în care ați instalat aplicația, sunteți nevoit să vă creați un cont și să îi dați acordul să vă accese agenda. Așadar, în acel moment toată lista voastră de contacte se cumulează cu a altor câteva milioane de utilizatori, pentru a se ajunge într-un final la peste 2 miliarde de numere de telefon, așa cum menționează site-ul.

Aplicația se numește Truecaller, este gratuită și se poate descărca printr-o simplă apăsare pe ecranul telefonului pe orice platformă. O dată ce aplicația este instalată pe telefon, vă poate notifica în timp real dacă sunteți sunați de un număr de telefon tip spam, care poate fi de la un comerciant online, operator de telefonie sau o persoană care vrea să facă rău intenționat. După instalarea Truecaller, automat veți urma câțiva pași de configurare, dacă ai telefonul în română, atunci toate informațiile vor fi servite în română.

Modalitatea prin care afli cine te sună cu număr necunoscut
Modalitatea prin care afli cine te sună cu număr necunoscut

Cum funcționează Truecaller?

Dacă vrei să afli cine te-a sunat cu număr necunoscut, după ce ai refuzat să îi răspunzi, sau nu știi cu cine ai vorbit, reține numărul de telefon sau ține degetul pe el pentru a-l copia. Intră în aplicația Truecaller și folosește butonul caută, unde vei pune numărul din lista de apeluri. Așadar, dacă numărul de află în baza de date, vei afla numele persoanelor care te-au sunat. Pentru numerele din străinătate, te va ajuta să vezi țara și de cele mai multe ori localitatea din care ai fost sunat.

De astfel, aplicația Truecaller poate să funcționeze ca un manager de apeluri pentru a te informa dacă ești sunat de numerele tip Spam. Pentru a face asta este necesar să intri la Configurări/Settings, după care intri pe „Blocarea și identificarea apelurilor”. Pe această pagină verifică dacă Truecaller este activ. Din acel moment, un apel de tip spam apare cu roșu pe ecranul telefonului și vei fi informat dacă este un număr de telefon Spam.

Urmăriți Impact.ro și pe