Misiune imposibilă. Cum a supraviețuit un bărbat 16 ore într-o barcă răsturnată în Oceanul Atlantic

Beatrice Dumitru 04.08.2022, 10:36
Misiune imposibilă. Cum a supraviețuit un bărbat 16 ore într-o barcă răsturnată în Oceanul Atlantic

Ambarcaţiunea Jeanne Solo Sailor, de 12 metri, care plecase din capitala Portugaliei Lisabona, a trimis un semnal SOS luni seara târziu din Oceanul Atlantic. Scafandrii de la paza de coastă spaniolă au găsit barca răsturnată, dar marea era prea agitată pentru a-l putea salva pe marinar, așa că a trebuit să aștepte până dimineața.

Cum a supraviețuit bărbatul în barca răsturnată

Barca a trimis un semnal SOS luni, la ora locală 20:23, la 22,5 km de Insulele Sisargas, în apropierea regiunii Galiția, din nord-vestul Spaniei. O navă de salvare care transporta cinci scafandri, precum și trei elicoptere au pornit cu misiunea de a-l găsi și salva pe naufragiat.

Pentru că marea era agitată, francezul în vârstă de 62 de ani a supraviețuit timp de 16 ore, într-o bulă de aer din interiorul bărcii sale după ce aceasta s-a răsturnat. Supraviețuirea bărbatului a fost „la marginea imposibilului”, au spus scafandrii, potrivit BBC.


Cum a fost salvat bărbatul

Un scufundător a inspectat coca ambarcaţiunii pentru a căuta semne de viaţă, iar bărbatul aflat înăuntru a răspuns la bătăile scafandrului în scheletul navei ciocănind la rândul său din interior. Marea era agitată și soarele apusese, așa că echipa de salvare a atașat balize gonflabile pe barcă pentru a nu se scufunda și a așteptat până dimineața.

A doua zi, doi scafandri au înotat sub barcă pentru a-l ajuta pe bărbat să iasă, acesta fiind echipat cu un costum de salvare din neopren și scufundat în apă până la genunchi.

Fiecare viață salvată este cea mai mare recompensă a noastră”, a spus intr-un tweet Societatea pentru Siguranță și Salvare Maritimă din Spania. Vicente Cobelo, membru al echipei de operațiuni speciale a pazei de coastă, a spus că bărbatul a intrat în apa înghețată „din proprie inițiativă”.

Din proprie iniţiativă, a intrat în apă şi a înotat afară ajutat de scafandri, care au trebuit să-l împingă întrucât i-a fost greu să iasă la suprafaţă în costum”, a spus el.

Bărbatul a fost transportat cu elicopterul la spital pentru verificări, dar a fost externat la scurt timp pentru că nu avea nicio problemă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...