Mirel Rădoi, atac la cluburile din Liga 1. Ce le fac acestea jucătorilor care ajung la națională

Marian Cărăvan / 27.11.2020, 11:28
Mirel Rădoi, atac la cluburile din Liga 1. Ce le fac acestea jucătorilor care ajung la națională

Mirel Rădoi a avut parte de o toamnă zbuciumată, după ce au început meciurile oficiale ale echipei naționale. Selecționerul a trebuit să facă față unui val de critici, iar acum la finalul unei campanii în Liga Națiunilor, a asigurat că nu-și va da demisia.

Mirel Rădoi iese la atac. Ce spune despre cluburile din Liga 1

Lui Mirel Rădoi i-a fost reamintită într-o emisiune tv declarația sa conform căreia va pleca de la echipa națională după doi ani, dacă nu va reușit calificarea la Campionatul Mondial. E vorba, evident, de CM 2022 din Qatar. Deja Mirel Rădoi are o calificare ratată, la EURO 2020, însă acesta nu era pe lista obiectivelor sale atunci când a preluat naționala. Mirel Rădoi spune că va rămâne la echipa națională, însă a aruncat săgeți către echipele de club care dau jucători la națională. Selecționerul a spus ce ar trebui să facă mai exact cluburile, pentru că sunt blocați de mentalitate. Rădoi spune că el va lucra la mentalitate, dar de creșterea în valoare a jucătorilor trebuie să se ocupe cluburile.

„De plecat, nu plec. După doi ani de zile s-ar putea să fim calificați la Campionatul Mondial. Nu vrem în momentul de față să creștem valoarea jucătorilor, noi vrem să lucrăm la mentalitate. Noi credem că prin crearea unei mentalități optime se poate ajunge mult mai rapid la rezultate decât prin creșterea valorii jucătorilor.

Noi, la națională, nu le putem crește valoarea, de acest lucru se ocupă cluburile. Părerea noastră e că sunt jucători buni, blocați de mentalitate. Vom găsi soluții pentru a-i debloca. Nu le avem, dar le dăm pas cu pas. De la meci la meci, avem diverse lucruri pe care lucrăm, despre unitate, despre grup, exerciții de team-building”, a declarat Mirel Rădoi, la Digi Sport.

Mirel Radoi a condus nationala mare in opt partide
Mirel Radoi a condus nationala mare in opt partide

Bilanțul lui Mirel Rădoi la echipa națională

Mirel Rădoi a bifat opt meciuri pe banca echipei naționale. Selecționerul are un bilanț de trei victorii, două egaluri și trei înfrângeri.

Ce rezultate a înregistrat România cu Mirel Rădoi selecționer:

România – Irlanda de Nord 1-1 (Liga Națiunilor)
Austria – România 2-3 (Liga Națiunilor)
Islanda – România 2-1 (baraj Euro 2020)
Norvegia – România 4-0 (Liga Națiunilor)
România – Austria 0-1 (Liga Națiunilor)
România – Belarus 5-3 (amical)
România – Norvegia 3-0 ((Liga Națiunilor – la masa verde)
Irlanda de Nord – România 1-1 (Liga Națiunilor)

Mirel Rădoi a scris istorie cu naționala de tineret, pe care a calificat-o la turneul final al Campionatului European din 2019, ulterior „tricolorii mici” obținând calificarea și la Jocurile Olimpice. A fost promovat apoi la naționala mare, iar după rezultatele nesatisfăcătoare din această toamnă, s-a vehiculat că selecționerul ar părăsi naționala și ar merge la o echipă de club din Liga 1. Mirel Rădoi a negat asta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI