Mircea Lucescu, propunere surpriză. Antrenorul român vrea ca Ucraina să se califice direct la Campionatul Mondial de anul acesta

Sorin Barbu 03.04.2022, 10:10
Mircea Lucescu, propunere surpriză. Antrenorul român vrea ca Ucraina să se califice direct la Campionatul Mondial de anul acesta

Mircea Lucescu propune ca Ucraina să nu mai joace niciun meci de baraj și să primească biletele pentru Campionatul Mondial din Qatar, de anul acesta. Antrenorul lui Dinamo Kiev este convins că o astfel de măsură îi va ajuta pe ucraineni să treacă puțin mai ușor peste războiul cu Rusia.

Mircea Lucescu propune ca Ucraina să fie acceptată la Campionatul Mondial

Au trecut 39 de zile de când armata Federației Ruse a atacat Ucraina. Președintele Vladimir Putin a spus că este vorba de o „operațiune militară specială”, dar toată povestea s-a transformat într-o dramă uriașă. Sunt mii de morți și răniți, multe orașe sunt distruse, iar un sfert dintre ucraineni au fost nevoiți să plece de acasă. Patru milioane dintre ei s-au refugiat în alte țări.

În acest context dramatic, Mircea Lucescu a încercat să dea o mână de ajutor fotbalului din țara vecină și a pus o vorbă bună ca cei trei jucători ucraineni din națională, care s-au refugiat în România, să-și găsească o bază unde să se antreneze. Acum vor ajunge în România și fotbaliștii echipei Dinamo Kiev.

Care este luată de Mircea Lucescu pentru jucătorii Dinamo Kiev, în contextul crizei din Ucraina
 

Autoritățile de la Kiev le-au acordat o o derogare specială, ținând cont de faptul că în Ucraina a fost instituită „legea marțială”, iar bărbații cu vârste între 18 și 60 de ani, cu mai puțin de trei copii, nu au voie să plece peste hotare. Dinamo Kiev va susține o serie de meciuri amicale, sub un slogan special, iar una dintre echipele pe care le va înfrunta va fi FCSB.

„Am reușit să aduc jucătorii lui Dinamo Kiev în România. Este nucleul de bază al naționalei Ucrainei. Au primit acordul din partea Guvernului, datorită statutului lor special, au fost scutiți de serviciul militar. În această situație dificilă, fotbalul poate face foarte multe”, a declarat Mircea Lucescu, în sport.ua.

Antrenorul român are și o altă propunere îndrăzneață. Crede că ar fi un semnal extraordinar ca Ucraina să se califice la Campionatul Mondial fără să mai joace partidele de baraj.

„Dacă Ucraina se întâmplă să participe la Cupa Mondială, pentru a trece de play-off, poate fi un lucru crucial pentru țară”, a mai spus Mircea Lucescu.

Naționala Ucrainei trebuia să întâlnească Scoția pe 24 martie, la Glasgow, în semifinala play-off-ului pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar, dar partida a fost amânată pentru luna iunie. Câștigătoarea va înfrunta Țara Galilor în meciul decisiv.

Urmăriți Impact.ro și pe