Mircea Lucescu o ajută pe Universitatea Craiova să dea lovitura pe piața transferurilor

Marian Cărăvan 30.09.2020, 13:57
Mircea Lucescu o ajută pe Universitatea Craiova să dea lovitura pe piața transferurilor

Se pregătește un transfer de senzație pentru fotbalul românesc. Unul dintre cei mai buni jucători din Liga 1 va ajunge în grupele Ligii Campionilor, cu ajutorul lui Mircea Lucescu.

Universitatea Craiova dă lovitura pe piața transferurilor. Mircea Lucescu, „vinovat”

A făcut ce a făcut Mircea Lucescu și a dat bine în fața ultrașilor lui Dinamo Kiev. Mai ales că a dus echipa din capitala Ucrainei în grupele Champions League, după o absență de patru ani. „Dubla” cu belgienii de la Gent, din play-off-ul Ligii Campionilor, a fost favorabilă echipei antrenate de Mircea Lucescu. Acum „Il Luce” își pregătește strategia pentru a avea rezultate cât mai bune în grupele celei mai tari competiții intercluburi din lume. Tehnicianul român și-a îndreptat atenția și spre Liga 1, de unde vrea să transfere un jucător important, care a avut evoluții foarte bune în campionatul din România.

Elvir Koljic i-a atras atenția lui Mircea Lucescu, iar jucătorul Universității Craiova a devenit prioritate pentru tehnicianul lui Dinamo Kiev. Mircea Lucescu a fost foarte convingător în discuțiile cu oficialii echipei ucrainiene pe care o antrenează din această vară și aceștia au făcut o ofertă substanțială, de 7 milioane de euro, pentru atacantul bosniac. Dar „juveții” nu se lasă cu una, cu două, ci vor mult mai mult pe jucătorul care are contract cu Universitatea Craiova până în 2025. Nu mai puțin de 10 milioane de euro vrea patronul Mihai Rotaru în schimbul transferului lui Elvir Koljic la Dinamo Kiev.

mircea lucescu transferuri elvir koljic
Mircea Lucescu o ajută pe Universitatea Craiova să dea lovitura pe piața transferurilor

Elvir Koljic poate fi cel mai scump transfer din istoria Ligii 1

Dacă tranzacția se va efectua la suma solicitată de gruparea din Bănie, atunci atacantul de 25 de ani ar deveni cel mai scump jucător vândut de o echipă din prima ligă din România. Recordul este deținut de Nicolae Stanciu, fotbalist pe care FCSB l-a vândut în 2016 la Anderlecht, contra sumei de 9,7 milioane de euro.

Elvir Koljic putea ajunge în urmă cu doi ani la FCSB, însă Gigi Becali a preferat atunci să-l readucă la echipă pe Raul Rusescu. Acum poate regretă, mai ales că Elvir Koljic a ajuns vedeta Universității Craiova și, mai mult decât atât, în vară și-a prelungit contractul cu oltenii până în 2025.

Chiar dacă a avut momente în care a fost accidentat, lipsind o lungă perioadă de pe gazon, Elvir Koljic a revenit cu succes, iar acum poate juca în grupele Ligii Campionilor. Vedeta Craiovei a revenit și naționala Bosniei, ceea ce e de bun augur pentru atacant. Cotat de transfermarkt.com la 1,8 milioane de euro, după ce în urmă cu doi ani valora doar 700.000 de euro, Elvir Koljic a bifat 44 de meciuri pentru Craiova, cu 25 de goluri și 7 assist-uri.

Dinamo Kiev își va afla joi seara adversarele din faza grupelor Ligii Campionilor.

 

Urmăriți Impact.ro și pe